BoardGame

A kocka el van vetve – ralis, szabadulószobás és állatkorrumpálós játék a heti Kickstarterben


És mindet a kockadobás irányítja.

Nem sok olyan játéktípus van, ami egyszerre tud szinte bármennyi embert lekötni, egyszerűek a szabályai, de elég fordulatos, hogy ne legyen hamar unalmas. Nos, a roll&write pont ilyen – a héten a kockadobás rajongóinak kedvez a Tarsasjatekok.com Kickstarter-ajánlójában.

Bár a Rallyman: DIRT saját magát roll&move-ként azonosítja, helyénvalóbb lenne push your lucknak nevezni. Raliversenyen vagyunk, a mozgást kockákkal szabályozzuk. Minden kockadobás egy mezővel visz közelebb a célhoz, de azt is megmutatja, milyen sebességbe kapcsoltunk az autónkkal. Akár a valóságban, itt is érdemes néha kicsit lassítani, mert a pályán egyes kanyarokat csak adott sebességgel lehet csak bevenni, mit több, ha megfelelően lassan megyünk, le is rövidíthetjük az utunkat a lassú kanyarvételekkel.

Az Escape the Night egy szabadulószobákból rendezett valóságshow-játékból készült. Az azonos című Escape the Night egy kosztümös valóságshow volt, melyben a résztvevők amellett, hogy bizonyos karaktereket alakítottak, szabadulószoba-szerű rejtvényeket is megoldottak csapatokba verődve, melyek adásról adásra kiszavazhatták a leghaszontalabbakat maguk közül. Ez a műsor négy évig ment a Youtube-on, nemrég ért véget. Miután közölték, hogy vége, azonnal, vagyis múlt héten bejelentették a társasjáték-verziót. Ez játékmenetét tekintve nem sokban különbözik a műsortól.

 

Alighogy révbe ért a Galactic Raptor Games első kickstarteres projektje, az Animal Kingdoms, máris elkezdtek egy spinoffot. A területfoglalás után itt is a következő logikus lépés a társasjátékos univerzumépítésben a roll&write (az előző heti Kickstarterben is volt ilyen). A hangzatos (nem) viselő Roar and Write!-ban a cél az Állatkirályság tanácsának vezető pozíciójának megszerzése, amit a többi tanácstag korrumpálásával érhetünk el. Hogy a hatból melyik öt állattal kell smúzolni, azt a nehézségi szint dönti el.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 29. heti Kickstarter-ajánlójában.

 

 

Győri Zoltán és Para-Kovács Imre most praktikusan közelíti meg, hogyan kezdj el “modern módon” társasjátékozni:

Mit nézzünk a dobozon, ha a boltban leveszünk egy társasjátékot a polcról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva