Fifa

Spanyol legendák, akiknek ott a helyük a FIFA 21 ikonjai között!


Spanyol legendák, akik egy egész generációt ihlettek meg zsenialitásukkal, ezért mindenképp ott a helyük a FIFA 21 ikonjai között!

Noha nem mondanám, hogy ne lenne éles véleményem a FIFA sorozat Ultimate Team játékmódjáról, azt azért már kevésbé lehetne vitatni, hogy az ICON játékoskártyák – egy rakás teljesen értelmetlen színű-szagú laptípussal ellentétben – valóban remek megoldások, aminek hála majd legjobb formáikban láthatjuk viszont a sokak példaképeként is emlegetett régmúlt idők klasszis játékosait.

A spanyol válogatott mindig is Európa futball óriásai közé tartozott, ha épp nem az élükön állt. A 2008-as és a 2012-es EB-t zseniális játékkal hódították meg és álltak egymás után kétszer is az öreg kontinens élére, noha előtte 1984-ben játszottak utoljára döntőt. Világbajnokságot is ezekben az időkben, 2010-ben – az ország történetében először – nyert, ezzel nem csak az EU, hanem a világ élére is állva. A legutóbbi EB szereplésük igen kiábrándító volt: a csoportmérkőzések során – mint címvédő – még mutattak valamit régi formájukból, onnan kijutva viszont a nyolcaddöntőben vereséget szenvedtek. Ez a forma az ezt követő két VB-n is meghatározó volt: 2014-ben a csoportjukból sem jutottak tovább, 2018-ban pedig a nyolcaddöntőben küldte haza őket az orosz válogatott.

Szerencsére a jelenlegi spanyol keret túlzottan nem befolyásolja a FIFA 21-es legendás ikon kívánságlistát, és az olasz klasszisokhoz hasonlóan olyan nevek kerültek a szűkös listára, akiknek szinte kötelező a megjelenése a következő Ultimate Team-ben. Sokuk pedig annak a keretnek volt a tagja, amelyik oly sokáig uralta és határozta meg Európa és az egész világ futballhoz való viszonyát.

David Villa – 90 ST

Top csapatok: Barcelona, Atletico Madrid
Meccsek: 757
Gólok: 395
Klub győzelmek: 3x La Liga, 3x Copa Del Rey, 1x Bajnokok Ligája, 1x FIFA Klubvilágbajnokság, 1x UEFA Szuperkupa
Válogatott: 1x Világbajnok, 1x Európa bajnok

Xabi Alonso – 91 CDM

Top csapatok: Liverpool, Real Madrid, Bayern Munich
Meccsek: 815
Gólok: 59
Klub győzelmek: 1x La Liga, 1x Copa Del Rey, 1x FA Cup, 3x Bundesliga, 1x DFB Pokal, 2x Bajnokok Ligája, 2x UEFA Szuperkupa
Válogatott: 1x Világbajnok, 2x Európa bajnok

Fernando Torres – 91 ST

Top csapatok: Atletico Madrid, Liverpool, Chelsea
Meccsek: 844
Gólok: 304
Klub győzelmek: 1x FA Cup, 2x Európa Liga, 1x Bajnokok Ligája
Válogatott: 1x Világbajnok, 2x Európa bajnok

Francisco Gento – 93 LW

Top csapatok: Real Madrid
Meccsek: 495
Gólok: 143
Klub győzelmek: 12x La Liga, 2x Spanyol kupa, 6x Bajnokok Ligája, 1x Interkontinentális kupa
Válogatott: –

Iker Casillas – 93 GK

Top csapatok: Real Madrid, Porto
Meccsek: 1148
Védések: 442
Klub győzelmek: 5xLa Liga, 2x Spanyol kupa, 4x Copa Del Rey, 3x Bajnokok Ligája, 2x Interkontinentális kupa, 1x Klubvilágbajnokság, 2x UEFA Szuperkupa
Válogatott: 1x Világbajnok, 2x Európa bajnok

Xavi – 94 CM

Top csapatok: Barcelona
Meccsek: 1042
Gólok: 134
Klub győzelmek: 8x La Liga, 3x Spanyol kupa, 8x Copa Del Rey, 4x Bajnokok Ligája, 2x Klubvilágbajnokság, 2x UEFA Szuperkupa
Válogatott: 1x Világbajnok, 2x Európa bajnok

Ők lennének hát azok a legendás spanyol klasszisok, akiknek játéka egy egész generációt határozott meg és nem csak hazájukban, hanem az egész világon. Ezért hát nem meglepő, ha mi őket látnánk a legszívesebben a FIFA 21 Ultimate Team spanyol ikonjai között a legszívesebben!

Ha valakit hiányolnál a listánkról, akkor egészen nyugodtan oszd meg velünk kommentben a véleményed, de ha még tetszett is, akkor érdekelhetnek az előző legendákról szóló cikkeink is!

Olasz legendák, akik ott a helyük a FIFA 21 ikonjai között!

Brazil legendák, akiknek ott a helyük a FIFA 21 ikonjai között!

(Forrás: Gfinity Esports)

Ha nem akarsz lemaradni semmilyen hasonló hírről, akkor csatlakozz ehhez a remek közösséghez Facebook-on:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva