BoardGame

Annyira nem nagyvonalú az első magyar Kingdomino-bajnokság díjazása, de a győztes legalább kijut a vébére


Mindeközben a vébén, tudomásunk szerint, a győztes egymillió forintot is nyerhet.

Ma éjfélig lehet jelentkezni a magyar Kingdomino-bajnokságra, melyet sajnos a kifejezetten kedvező hazai járványügyi adatok ellenére online tartanak meg. Rákérdeztünk a szervező Gémklubnál, a játék hazai kiadójánál, hogy miért nem vállalták be, hogy “rendesen”, élőben tartják meg a versenyt. Ezt a választ kaptuk:

Mivel a Világbajnokságra való kvalifikálás határideje is közeli, illetve magát a világbajnokságot is online felületen fogják lebonyolítani, méghozzá a magyar bajnoksághoz is használt Board Game Arenán, kézenfekvő volt, hogy a nemzeti tornát is azon rendezzük meg.

A díjnyertes Kingdomino egy továbbfejlesztett, de egyszerű szabályú dominó (itt egy szabálymagyarázó videó), a Board Game Arena pedig egy webböngészőből elérhető voltaképp sima weboldal, ahol több száz társasjátékkal lehet játszani online másokkal. Ha valaki itt akarna kingdominózni, prémiumtagnak kell lennie, hogy létrehozzon asztalokat, mert ingyenes fiókkal csak csatlakozni lehet. A Kingdomino-bajnokságra jelentkezőknek azonban nem kell prémiumfiók.

A bajnokságot ún. svájci rendszerben lebonyolítják le, 2 fős asztalokon és valós idejű játékmódban. A nyertes játékos indulási jogot nyer az idei Kingdomino-világbajnokságra, melyet – ahogy a Gémklub is tájékoztatott – szintén online tartanak meg.

Ezen kívül sajnos csak kedvezményeket kapnak a legjobbak. Ezekkel tőlük, vagyis a Gémklub webáruházában vásárolhatnak egyetlenegy (!!) darab játékot: az első féláron vehet egyet, a második 40 százalékos kedvezménnyel, a harmadik meg 30 százalékossal. Mindeközben a vébén, tudomásunk szerint, a győztes egymillió forintot is nyerhet.

Részletes és hivatalos versenyszabályzat.

Nevezni ezen a linken lehet vasárnap éjfélig.

 

 

Győri Zoltán és Para-Kovács Imre most praktikusan közelíti meg, hogyan kezdj el “modern módon” társasjátékozni:

Mit nézzünk a dobozon, ha a boltban leveszünk egy társasjátékot a polcról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva