Counter Strike

Milyen hibákat követ el a világ legjobb CS:GO játékosa? Itt a válasz!


Azt gondolod, hogy ZywOo nem hibázhat? Tévedsz.

A Scope.gg egy tavalyi készítésű mérkőzésfigyelő rendszer, amely – az összeköttetést követően – automatikusan elemzi a CS:GO meccseidet, majd arról statisztikákat készít, illetve tippeket ad a fejlődéshez.

Emellett az oldalon pár hónapja működik egy blog is, ahol hasznos taktikákat, gránátokat, setupokat mutatnak be, továbbá elemzik a profik játékstílusát, a szokásaikat, de még a hibáikat is.

A hibák lebontásával kapcsolatos szériát a nemrégiben lezajlott cs_summit 6-tal, azon belül is XANTARES-szel kezdték, majd arra kérték az olvasókat, hogy adjanak tippet a következő kuncsafthoz. Az emberek – nem meglepő módon – arra voltak kíváncsiak, hogy ZywOo hogy áll a hibázással.

Fontos leszögezni, hogy az elemzés csak a cs_summit 6-ra vonatkozik, továbbá nem foglalkozik olyan hibákkal, amiről nem készíthető pontos statisztika, illetve ami csak teória.

Tehát az nem hiba, hogy “1v1-ben A-ra ment, de elbukta, és B-n lehet, hogy megnyerte volna”, ahogy az összes többi halálát se fogjuk egyesével kielemezni, még ha papíron mind “hibának” is számít (hiszen meghalt). Jöjjenek tehát a legalapvetőbb hibák, amelyeket olykor még a világ legjobbja is elkövet!

A gránát és a vonat találkozása

Egy profinak tudnia kell, hogy mikor jön pontosan (ez nem a MÁV, úgyhogy nem késik) az első vonat, de ha nem tudja, akkor is hallani lehet a hangját. Az ilyen hibák kritikusak tudnak lenni, hiszen 400$ megy a kukába, csak késve csatlakozol a többiekhez, és még a molotov sincs a helyén.

Az eredmény jelen esetben 14-2 volt egy gyengébb ellenféllel szemben, tehát itt “belefért”, de ahogy a Scope.gg is kiemeli, a felsorolt hibákat önmagában érdemes nézni (és tanulni belőlük), nem pedig a kielemzett meccsek kontextusában.

Kivetnivalók az armor vásárlásban

Ha teljes armorod (fej+test) van, akkor azt addig nem érdemes újravásárolni, amíg az érték egy bizonyos pont alá nem megy. Ez a szám T-ként 50 pont, míg CT-ként 57 pont.

ZywOo ötször is feleslegesen újravette, ezzel esetenként 650 dollárt, összesen 3250 dollárt elpocsékolva. Utolsó körök és hosszabbítások ebben nincsenek, tehát ténylegesen ablakon kidobott pénzről van szó.

Levegőben felrobbant molotovok

Ez kétszer fordult elő, egyaránt Overpass-on: egyszer T-ként (400$), egyszer pedig CT-ként (600$). Támadóként a toxic/hordó molotovot a nagy sietség közepette rontotta el (rossz helyen volt a célkereszt), míg a CT molotov rámpára nem ért oda, így midre és játszótérre is számítani kellett.

Utóbbi főleg kritikus, hiszen CT-ben drágább a moló, nehezebb vásárolni, plusz a gránát nagyon sokat segít (20-21-nél meg pláne fontos) az ellenfél megfékezésében, illetve a kitámadásban (rengeteg plusz terület).

Füstben landolt molotovok

Ez összesen négyszer fordult elő, mind a négyszer CT oldalon, ezáltal 2400 dollár ment a levesbe. Ennél a szekciónál több kétes szituáció is van (pl. dobott banánba egy anti-rush molotovot, de a T-k ugyanakkor dobtak egy anti-rush füstöt), egyetlen igazi hibának talán csak az ábrán látható tekinthető. Persze akárhogy is nézzük, a pénz az minden esetben ugyanúgy tovaszállt.

Az alábbi esetben az volt az elgondolás, hogy a füst mögé pattintja a molotovot, de félrekalkulálta, és ami még szomorúbb, hogy a gránát így ráadásul egy csapattársa füstjében landolt.

Bevakított csapattárs

ZywOo flashbangje három másodpercre teljesen bevakította misutaa-t, aki végül meg is halt. A lenti eseten kívül ZywOo még kétszer keveredett ilyen szituációba.

Teamkill

A torna során kétszer ölt meg csapattársat, egyszer pedig saját magát. A lenti szitunál szegény apEX nem sokáig húzta az A-execute során, gyakorlatilag azonnal meghalt, ahogy befutott az ajtón.

Legyünk pozitívak!

ZywOo egyszer sem halt meg bombarobbanás, lezuhanás, saját flashbang, vagy inspecting (“fegyver vizsgálása”) következtében, és ami a legfontosabb, hogy egyetlen csirkével sem végzett az egész eseményen.

Arról nem is beszélve, hogy ez a pár hiba minimálisnak bizonyul, ha azt vesszük, hogy ez egy teljes event, hiszen MM-en egy rosszul elsült körben összesen lehetne találni ennyi bakit. 🙂

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva