BoardGame

Megint belenyúltak a tutiba – hatodik éve a Gémklub hozza Magyarországra az aktuális Év játékát


A Képérzék ráadásul pont ezen héten kerül a boltokba.

Idén sorozatban már a hatodik évben nyerte olyan játék a világ talán legrangosabbnak tartott társasjátékos díját, melyet Magyarországon a Gémklub adott ki. A magyarul Képérzék néven megjelent Pictures a német Spiel des Jahres főkategóriáját hozta el, és pont a héten érkezik meg a hazai boltokba is a magyar kiadás.

A játékban öt fordulón át mindenféle eszközökkel, színes fakockákkal, fa építőelemekkel, cipőfűzővel, kavicsokkal kell a lehető legtöbb játékostársunkkal megértetni, melyik az a 16 kép közül, melyet feladványként kaptunk. Mindez első hallásra nem egy nagy etvasz, de mivel minden eszközkészlet más és más kreativitást igényel, annyira mégsem könnyű. Pláne, hogy a feladatot képkártyák is nehezítik, hiszen amit az adott eszközökből készítettünk, nem mindig mutat egyértelműen egy kártyára. A Képérzék hazai megjelenésről április végén egyébként külön is cikkeztünk.

A Gémklub (amellett, hogy megújította a webshopját) egyébként a nyárra egy egész csinos társasjátékos kihíváslistát is összeállított, mely innen tölthető le, majd kinyomtatás után szépen lehet pipálgatni az összesen 30 pont közül azt, amelyiket teljesítettük.

Ráadásul a szintén Gémklub-kiadású városépítős Quadropolis bemutatója egyébként ma este 6 és 9 között lesz a Board Game Caféban (Budapest, IX. kerület, Ferenc körút 17., alagsor). Részvételi, pontosabban játékdíj 500 forint. És még mindig nincs vége az egyik vezető hazai társasjáték-kiadó e heti dolgainak: erre a hétre még egy eseményük van, a magyar Kingdomino-bajnokság, melynek győztese indulási jogot szerez az egymillió forintos díjazású világbajnokságra. A versenyről itt írtunk külön ajánlót.

 

 

Győri Zoltán és Para-Kovács Imre most praktikusan közelíti meg, hogyan kezdj el “modern módon” társasjátékozni:

Mit nézzünk a dobozon, ha a boltban leveszünk egy társasjátékot a polcról?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva