Valorant

Annyira jó a Valorant anti-cheat, hogy már az ártatlanok is bant kapnak!


Van egy porszem a Vanguard gépezetében.

Redditen számolt be történetéről a Tech_Dude_Gamer nevű felhasználó, aki arról számolt be, hogy a játék kitiltotta, holott ő semmilyen csalást vagy segédprogramot nem használt. Persze ezt a sztorit már sokan ismerjük, a kezdőktől a profikig rengetegen bejátszották már ezt különféle játékokban, és természetesen a Valorant sem lesz kivétel.

A Vanguard, azaz a Valorant anti-cheat kliense mélyen épül a rendszerbe, amelyhez kernelalapú hozzáférése van, folyamatosan fut és látja a külső eszközöket/programokat. A Vanguard előnyeit és hátrányait már több helyen kitárgyalták, az viszont kétségtelen, hogy a csalások felismerését illetően egy megbízható kliensről van szó.

Erre láthattunk most egy ellenpéldát, hiszen a fenti felhasználót – értelemszerűen – nem hagyta nyugodni a dolog, és mindent megtett, hogy levegyék a tiltást. Redditen az eredeti posztja törlésre került, de egy új bejegyzésben összefoglalta, hogy mire jutott.

A Riot Support annyit válaszolt neki, hogy a ban végleges, nem szedhetik le. A felhasználó ezután kitette a sztoriját Redditen, illetve tweetelt is róla, megjelölve benne Ziegler (Game Director), SuperCakes (Executive Producer) és arkem (Lead of anti-cheat) hármasát.

Utóbbi válaszolt is neki, elmondva, hogy az anti-cheat egy olyan észlelési szabállyal lett létrehozva, hogy a hatalmas mintavétel során megkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk úgynevezett “hamis pozitív” esettel. Állítása szerint egymillió bannolásra egy véletlen tiltás sajnos becsúszhat, és úgy néz ki, hogy pont ő lett a “szerencsés” kiválasztott.

Válaszát arkem azzal zárta, hogy utána fognak nézni a problémának (elemezve az anti-cheat észlelési szabályait), hogy ez soha többé ne fordulhasson elő. A felhasználó pedig Redditen osztotta meg az örömhírt, hogy a bannt levették és minden újra tökéletesen működik.

Ezt már olvastad?

Így nézett ki a VALORANT négy évvel ezelőtt!

Csatlakozz még ma folyamatosan épülő Valorant közösségünkhöz és Discord szerverünkhöz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva