Hearthstone

Nerfek utáni meta: sosem látott mélyponton a Demon Hunter, eljött Rexxar egyeduralma


Lássuk a heti metát!

Alaposan bepörgött az élet HS téren, az új kiegészítőből folyamatosan záporoznak a lapok:

4 lap tegnapról, 2 máról: ezeket a kártyákat ismerhettük meg a Scholomance Academy-ből

Most azonban még megnézzük a jelenlegi metát, ugyanis a nerfek óta nem volt VS jelentés, így kifejezetten érdekes ránézni az erőviszonyokra. Lássuk!

A legnépszerűbb paklik

Megtört végre a Demon Hunter uralma ha csak a népszerűségi rátát nézzük: 19.2%-ról 7.3%-ra (!) zuhant vissza a Class a nerfek után. A Hunter bő 6 százalékot javult, átvéve az első helyet, melyet a Priest és a Mage követ, itt viszonylag kisebb (1-2 százalékos) emelkedés tapasztalható csak. A Paladin elég keményen megindult felfelé: 4.5% helyett 9.1%-ban fordul elő, de még a Warlock is javult 2 százalékot, a Shaman pedig ötöt! Nagyobb zuhanó még a Warrior: itt közel 4%-os visszaesés tapasztalható.

A legjobb paklik

Nem csak népszerű, erős is: eljött Rexxar egyeduralma. A Hunter class nem kevesebb, mint 3 (!) paklit vonultat fel Tier 1-ben, és csak azért nem bérli ki a VIP részleget egyedül magának, mert a régóta a radar alatt lévő Murloc Paladin végre megmutatta, hogy milyen erő lakozik benne.

Illidan Aggro paklija még mindig odaért tier 2-be, ami kisebb csoda egyébként, tekintve, hogy immáron az 5. szett nerf érte el a class-t – valamit itt alapjaiban baltázott el a Blizzard, hogy ennyire szükség volt…bizonyos lapokkal még foltozgatják a listát, de egyre több neutral kártya kerül be, így nincs kizárva, hogy feledésbe merül a Class az új kiegészítőig.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Látható a Hunter felemelkedésének az oka: nincs túlzottan sok rossz matchup, egyedül a Murloc Paladin az, ami egységesen mindhárom paklinál fejtörést okoz. A Highlander variánst érintették a legkevésbé a nerfek, mert Frizz szimplán leviszi Alex költségét, így kiférnek a leolcsóbbított sárkányok is mellé. Ezen felül a legújabb lap, a Transfer Student is egy elég jó erősítés a paklinak – bár hosszútávon meglepő lenne, ha bent maradna a lap, ez inkább kezdeti kísérletezésnek tűnik.

File:Frizz Kindleroost(151364).png

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva