R6

Y5S2.3-as patch: bekerül a 4 buff, Echo tiltási rátája jelentősen csökkent, Amaru sokat javult


A kiadó statisztikáit néztük meg.

Bő egy hete került be tesztszerverre egy patch, mely négy operátoron is buffolt, tartalmát itt találjátok:

R6 tesztszerver: 4 buff is érkezett, keveset használt operátorok erősödnek

Nos ezek mind bekerülnek a Y5S2.3-as frissítéssel, ezt a Ubisoft oldalán olvashatjuk. Ezen felül érdekes statisztikákat osztottak meg, többek közt a legutóbb buffolt operátorokról, lássuk ki hol tart!

AMARU

A leglátványosabb javulást Amarunál lehet tapasztalni: a többrendbelileg erősített támadó jó pár statisztikában előrelépett.

[R6S] Y5S2.3 Designer's Notes Garra Hook

A K/D aránya szignifikánsan javul, ha használja a Garra Hookot: korábban ez 0.45 volt, ma már 0.90 a top ranked játékosok, míg 0.45 helyett 0.96 a casual játékosok számára. A képességét barikádozott ablakokra használják legtöbbet (38% helyett 60%-ban immáron).

A top játékosok számára 4-ről 10%-ra nőtt a popularitása, ami top 15 támadóvá teszi ilyen téren. A győzelmi rátája pedig 1.3%-ot emelkedett. Casual játékosoknál előbbi 5->11%, utóbbi 0.9%. Jelenleg 10%-ban választják magas szinten, és 0.7%-os pozitív győzelmi deltája van (ami nem túl sok, de végre a görbe felett van picikét, nem alatta).

ORYX

Az Angled Grip berakása nem változtatott sokat: még mindig 59%-ban a Verticalt választják a játékosok. Azért így is értek valamit a buffok: ebben a szezonban kicsit nagyobb a győzelmi rátája, átlag 7%-kal több killt szerez körönként és a K/D aránya is meghaladja végre az 1.0-át.

A Reman Dash sebzés csökkenésre jól reagáltak a játékosok: bátrabban használják falon keresztül (+16% top ranked szinten, +26% casual szinten). Magát a képességet is ritkán van csak, hogy egyáltalán nem használják egy körben! A buffok azonban jogosak: ugyan -2.3 %-ról és -2.0 százalékra változott casual, -3.8%-ról -3.0%-ra top ranked szinten, ez még mindig azt jelenti, hogy negatív a győzelmi rátája – raádásul a popularitása is mindössze 4%.

ECHO

A drón bénítás változtatásoknak megvolt a hatása: 0.478% helyett 0.400%-ban szereznek killt ilyenkor top ranked, míg 0.464% helyett 0.401%-ban casual játékosok. Előbbi szinten megnőtt a győzelmi rátája is (0.4% helyett 0.9%), de ami a lényeges, hogy 68% helyett 38%-ban bannolják csak ők, míg a casual játékosoknál 59% helyett 37% ez az arány.

Azonban ezt nem a Ubisoft változtatásainak köszönheti, hanem annak, hogy Melusit hirtelen előlépett a második legtöbbet bannolt operátornak – ha kap egy nerfet, akkor Echo ismét felülhet a trónra.

KALI

Top szinten az 1.2-es patch-ben 35%-ban öltek a C75 Autoval a Kali játékosok, míg 65% a CSRX 300-al tette ezt. A 2.0-ás változást hozott: a SPSMG9 49%, míg a CSRX 300 51%-on áll, tehát sikerült ezt kiegyensúlyozni.

A popularitása top ranked szinten 3-ról 7%-ra nőtt, míg casual szinten 8-ról 11-re. A győzelmi rátája kicsit változott csak: -2.0%-ról -1.6%-ra előbbi szinten, utóbbinál nem változott. Összességében ez ugye még mindig negatív, nem lepődnénk meg tehát, ha további erősítés jelenne meg a jövőben Kali neve mellett.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva