Counter Strike

Amikor két meccsre volt egy magyar csapat a Majortől – 5 éve a kölni k1ck-kalandnak


Magyar esport történelmi sikert írtak akkor a srácok.

2015 nyarán magyar e-sporttörténelmet írt öt fiatal játékos: lejutottak az ESL One: Cologne 2015 fő kvalifikációjára, azaz a Major offline kvalira. Akkor még ezért a szakaszért nem osztottak matricákat, így a játékban sajnos nem hagyták ott nyomaikat. A július 25-én induló versenyre 16 csapat jutott be, ám mindössze négynek volt helye a Majorön.

Július elsején kvaliztak le a srácok, az öröm óriási volt az egész scene-ben. Akkor még ROCK néven játszottak, ám a Major kvalifikációra felkarolta őket a k1ck eSports szervezete.

A történelmi sikert az alábbi felállás hozta össze. A LAN versenyre még kassadot is beszervezték magukhoz (ő jelenleg a 100 Thieves edzője).

  • Iváncza “kHRIS” Kristóf
  • Bea “flashie” Viktor Tamás
  • Hidvégi “ZEN” András
  • Brigány “NOFEAR” Adrián
  • Böröcz “DeadFox” Bence

A kvalifikáció július 25-én kezdődött, csak BO1-es meccsekkel ment a verseny. Más világ volt akkor, mutatja ezt az is, hogy egy ilyen nagy téttel rendelkező eventet két napra besűrítenek 16 csapattal. Két 8 csapatos csoportot csináltak a szervezők, melyekben alsó-felső ágas rendszer futott. A két ág nyertese pedig helyet kapott a 2015-ös ESL One: Cologne Majorön.

Csoportkép a meccsek előtt | flashie facebook

A magyarok a ROCCAT csapatát kapták meg a B csoportban nyitómeccsnek. A mieink meg is mutatták, 16:9-re verték a finneket, ahol az a suNny is játszott, aki most az ENCE együttesét erősíti, de korábban megfordult a mousesports-nál is.

A nyitómeccset simán behúzták a magyarok! | hltv.org

Majd jött a hideg zuhany: a következő ellenfél a Titan csapata volt. Az a Titan, ahol ott játszott Maniac, shox, Ex6TenZ, RpK és SmithZz. A később világot verő legendák ellen nem jött össze a győzelem, Trainen 16:8-ra verték a magyarokat. Pedig ha ez a mérkőzés megvan, már csak egyet kellett volna nyerni, és ott vannak a mieink a Majorön.

A Titan elleni vereségi után a k1ck az alsó ágon folytatta tovább, ahol az LGB eSports volt az ellenfelük. Az LGB ellen sem jött össze a játék a magyaroknak, 16:9-re kiejtették a mieinket a norvégok, ezzel véget ért az álom. Készült egy remek highlight videó is a kvaliról, melyben helyet kapott NOFEAR 0:13-tól, kHRIS 2:04-től, DeadFox pedig 2:48-tól.

Szép volt magyarokat ilyen lehetőségek között látni, sajnos azóta sem adatott meg a lehetőség egy teljes magyar lineupnak Majorre jutni. Egyedül DeadFox írta be magát a játék és a magyar esport történelmébe azzal, hogy a HellRaisers csapatával Major legendává vált.

A kvalin ezek a játékosok vettek részt, azért van itt egy-két név, akikből a mai nagy játékosok lettek:

Néhány “kis” név | hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva