BoardGame

Heti Ks: szürrealisták vacsoracsatája, egy ősi számítógépes játék társasverziója és egy komplex kalózos


És a háromból kettő azt ígéri, hogy még idén megkapod, ha befizetsz rá!

A heti Kickstarter-ajánlóban szereplő játékok kiadói meglehetősen optimisták: háromból kettő azt ígéri, hogy még idén elkészülnek. Ugyanakkor alapvetés, hogy ritka, mint a fehér holló az a kickstarteres társasjátékprojekt, ami tudja tartani, amit ígért.

Nos, a Surrealist Dinner Party még idénre ígéri magát. A játékban művészlelkű embereket kell egyszerre vendégül látni, akiknek persze – lévén művészlelkek – a lehető legkülönbözőbb igényeik vannak. Valaki csak egy enne, mások bort kóstolnának, megint mások viszont csak a társaságra vágynak. Ezt a nehéz helyzetet dolgozza föl ez a játék, nomen est omen, meglehetősen elvont stílusban.

Az ismert AEG kiadó számos sikere után most a tengerek felé indul Dead Reckoning című játékával. Hosszú játékidőt és többféle kalózkodós projektet ígérnek. Hajókkal közlekedünk a szigetek között, melyeket természetesen meghódíthatunk, és melyek nyersanyagot termelnek, ezekből pedig a hajónkat fejleszthetjük, egy egészen újszerű módszerrel.

A Relics of Rajaviharában a régi, nyolcvanas évekbeli számítógépes játékot, a Sokobant kapjuk meg végre táblás verzióban. Dobozokat kell a helyükre tenni, de csak tolva, és nem húzva, ami cső-egyszerűnek tűnik, de a játék szerepet játszik még a mesterségesintelligencia-kutatásban is.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 30. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Győri Zoltán és Para-Kovács Imre most praktikusan közelíti meg, hogyan kezdj el “modern módon” társasjátékozni:

Mit nézzünk a dobozon, ha a boltban leveszünk egy társasjátékot a polcról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva