Egyéb

Nem akárhogy folytatódik a Sárkányherceg – a Netflix berendelte a teljes Sagát!


Végre folytatódik a Sárkányherceg, ami immáron sagává bővül!

A Sárkányherceg története, a Netflix felől akár véget is érhetett volna – gondolhattuk -, ugyanis az Avatar: Az Utolsó Léghajlító társalkotójának, Aaron Ehasz ízig-vérig klasszikus fantasy története sajnos nem lett akkora siker, mint amire számítottak. A kritikusoknál kiemelkedően teljesítő, de a nézők részéről egy méltánytalanul hanyagolt sorozatról van szó, ami az elődjéhez hasonlóan remek karakterekkel egy élő lélegző világban mesél el egy igazán fantasztikus, nem csak a gyerekek számára tanulságos és csodálatos történetet.

A Sárkányherceg első évadja 2018-ban debütált a streaming szolgáltató kínálatában, a harmadik évad pedig 2020 elején érkezett. Az alkotók munkatempóját látván a negyedik évadot még idén őszre várhattuk volna, viszont hivatalos megerősítés sem a Netflix, sem az alkotók részéről nem érkezett idáig. Mondhatni, hogy a koronavírusnak hála, az animációs sorozatok kissé felértékelődtek, így a továbbiakban csak az volt a kérdés, hogy mikor számíthatunk a folytatásra.

Idáig kellett várni, ugyanis az online megtartott Comi-Con során egy panelbeszélgetés keretében maga Aaron Ehasz szolgált a remek hírrel, miszerint a Netflix nemcsak a negyedik évadot rendelte be, hanem az egész Sárkányherceg előre felvázol Sagáját, ami még további 4 évadot jelent.

A Sárkányherceg története a harmadik évad végével “kisebb” cliffhangerrel és számos megválaszolatlan kérdéssel ért véget. A történetről röviden annyit érdemes tudni, hogy adott Xádia világa, ahol az elfek-emberek-sárkányok és egyéb mágikus lények békében éltek egymás mellett, mígnem az emberek fekete mágia használata miatt ki nem tört köztük a háború. Ezt követően Xádia vezetőjét, a Sárkánykirályt megölték az emberek, a tojását pedig elpusztították, emiatt az addig ismert világ két részre szakadt: az emberek királyságára, illetve az elfek és sárkányok lakta régi Xádiára. A sötét holdelfek viszont nem nyugodtak bele a vereségbe, és bosszút forralva belopóznak a háborút is vezető Katolis királyságába, ahol merényletet kísérelnek meg Harrow király ellen.

A negyedik évad egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de mivel érezhetően mostanában lépett a pre-produkciós fázisba, idén már ne nagyon számítsunk rá. Azután viszont könnyen meglehet, hogy visszatérnek a régi munkatempóhoz, és két év alatt 3 évaddal is elkészülnek – aminek mi csak örülni tudnánk.

Mindeközben kezdhetünk spekulálni is, ugyanis bejelentették, hogy készül a 3. és a 4. évad között játszódó képregény, így könnyen lehet, hogy a két felvonás között több év is eltelhet akár. Ezen felül kapunk egy Sárkányherceg táblás szerepjátékot is, ami azon kívül, hogy Xádia világában játszódik, közvetlenül nem kapcsolódik a sorozat történetéhez.

A Sárkányherceg mindhárom évada magyar szinkronnal nézhető a Netflixen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva