R6

Kudarc: Jäger népszerűsége még mindig az egekben, Melusi továbbra is problémás


Van mit helyreraknia a kiadónak.

Tegnap már érintőlegesen olvashattatok a Ubisoft legutóbb közzétett statisztikáiról, akkor inkább a külön kiemelt operátorok teljesítményeire fókuszáltunk:

Y5S2.3-as patch: bekerül a 4 buff, Echo tiltási rátája jelentősen csökkent, Amaru sokat javult

Most megnézzük, hogy mit mutat a statisztika védő és támadó fronton!

[R6S] Y5S2.1 Matrix Attackers

A támadókkal nincs különösebb baj: kétségtelen, hogy Glaz továbbra is játszhatatlan, illetve Fuze-ra is nagyon ráfért a buff, de nincs nagyon durván erős operátor itt – Blackbeard szokásosan kissé magasan, de kevesen választják összességében. Ace hamar beverekedte magát a metába: népszerű és erős operátor lett belőle nem meglepő módon.

[R6S] Y5S2.1 Matrix Defenders

A védők terén már nagyobb gond van: az alsó régió még úgy ahogy rendben van (Clash elindult felfelé, ahogy írtuk is), a felső már kevésbé. Jäger hiába lett kettes sebességű, a meccsek több, mint 90%-ban választják még mindig. Melusi szintén problémás: egyrészt hamar nagyon durván népszerű lett (csak azért nem látjuk mindig, mert bannolják rengetegszer), másrészt a múltkori nerfek kevesek voltak, messze az átlagos győzelmi ráta felett áll – most már jogosnak tűnik az, amiről Get_Flanked is beszélt:

Melusi az új “Echo”: gyakran bannolják: túlreagálás vagy jogos a tiltás?

[R6S] Y5S2.1 Operator Bans Defenders

Amikor nem választják az azért van, mert bannolják: Mira után Melusi a legtöbbet tiltott védő, majd Echo követi.

[R6S] Y5S2.1 Operator Bans Attackers

Támadók terén itt is egészségesebb a helyzet: ugyan Thatcher eléri az 50%-ot, de az eloszlás is jobb, illetve ő legalább nagyrészt taktikai ban, míg Melusi esetében egyszerűen frusztráló ellene játszani.

Van mit helyreraknia tehát balansz terén a kiadónak, várjuk a további lépéseket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva