BoardGame

Kedd este ijesztően eltorzult, zombiféle alakok bújnak elő egy Ferenc körúti alagsorból


Bemutatják a saját univerzumot is építő, magyar fejlesztésű Cultistorm társasjátékot a Board Game Caféban.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar fejlesztését, a Lovecraft világában játszódó Cultistormot mutatják be a szinte már szokásosnak mondható kedd esti játékbemutatón, a Board Game Caféban (Budapest, IX. kerület, Ferenc körút 17., alagsor). Valószínűleg erre is komoly érdeklődés lesz, a múlt heti Quadropolis-bemutatóra mi is alig jutottunk be, úgyhogy érdemes regisztrálni holnap éjfélig (tehát július 27-én, hétfőn), egyrészt, hogy biztos legyen a helyünk, másrészt, hogy az 500 forintos játékdíjat lefogyaszthassuk a pultban.

A Cultistormot készítő Purple Meeple alapvetően magyar kiadó, de a kickstarterezés és az amerikai piac elérése érdekében floridai céggel is rendelkeznek. A kooperatív játék a klasszikus lovecrafti szituációt modellezi, melyben a játékosok a Mérhetetlen Vének (akik afféle isteneknek mondható, nem e világi lények, se nem gonoszok, se nem jók a mi fogalmaink szerint) világunkba való megidézését kell közösen megakadályozniuk a huszadik század eleji Amerikában. Teszik ezt Massachusetts Állam Nyomozóhivatala és a Miskatonic Egyetem által létrehozott különleges ügyosztály detektívjeit alakítva.

Akik abban a helyzetben találják magukat, hogy ijesztően eltorzult, zombiféle alakok tűnnek föl Arkhamnál, hogy sötét szertartásaikkal idézzék meg uraikat, akik maguk a Mérhetetlen Vének. A játékos-nyomozók közös célja, hogy együttműködve, egymás képességeit is kihasználva visszaszorítsák őket, a kultistákat, megakadályozandó, hogy túl sokan legyenek. Ha ez nem sikerül, még mindig elűzhetik a megjelenő borzalmakat, mielőtt azok átlépnének a világunkba, és elhoznák az általunk ismert világ végét.

A Cultistorm azonban nemcsak egy évek óta fejlesztett, a Kickstarteren többszörösen sikeres társasjáték, hanem készítői komolyabb univerzumépítésbe is fogtak. A 14 kiegészítő modul mellett (melyek mindegyike új játékmechanikákat is hoz) tartalmaz történetvezérelt játékmódot is, ehhez pedig több mint 500 mininovellát írtak. Aztán, 14 szerzőt összehozva készült egy novelláskötet, ennek mindegyik darabja a játék egy-egy szereplőjének vagy eseményének a hátterét világítja meg.

Illetve az egészhez Graham Plowman, a Lovecraft-filmek egyik legelismertebb zeneszerzője készített a játékhoz soundtrack-albumot. Ebből sajnos csak az alábbi ötperces részt találtunk meg, ami kifejezetten izgalmas és hangulatos, úgyhogy már csak azért is nagyon várjuk a kedd esti bemutatót, mert közben biztosan ez az album fog szólni a Board Game Caféban.

Ahol egyébként augusztus 4-én, tehát a következő hétvégén a nálunk a Piatnik által kiadott Catan széria legfrissebb, Csillaghajósok (korábbi cikkünk erről a megjelenésről) című változatát mutatják be.

Győri Zoltán és Para-Kovács Imre most praktikusan közelíti meg, hogyan kezdj el “modern módon” társasjátékozni:

Mit nézzünk a dobozon, ha a boltban leveszünk egy társasjátékot a polcról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva