BoardGame

Új műfajok születésének is tanúja lehetsz a heti Kickstarter-ajánlóban


A héten mindhárom kampány minimum a műfaját újraértelmezi.

Az e heti Kickstarter-ajánlóban szereplő társasjátékok mindegyike mutat valami újat, némelyik a saját műfajában, némelyik pedig egyenesen műfajteremtőnek is mondható.

A Turris Facebook-hirdetéseiben nem mutat mást, csak egy pakli gyönyörű, egyedi stílusú, fekete-arany kártyát. Kattintás után azonban ehhez képest csalódnunk kell, a játék e tizenkét lap (ami a hirdetésben is van) kivételével nem azt hozza, amit a kép alapján várnánk. De a Turris ettől még eddig nem látott módon ötvözi a munkáslehelyezős eurók és a tematikus játékok világát. Még ha a tematika annyira nem is egyedi: posztapokaliptikus világ, szörnyek, az utolsó emberek elrejtőztek stb.-stb.

Aztán ott van a Shivers, mely legalább három kategória között helyezkedik. Szerepjáték mesélővel, de társasjáték bábukkal és tokenekkel, és még egy mese- és interaktív könyv keveréke is. Foglaljuk össze úgy, hogy ez egy térbeli mesekönyv (popup book), melynek minden oldala egy kísértetkastély egy-egy helyiségét mutatja.

2018-ban az Everdell és a Sprits of the Forest is sikeres kampányt vitt, így aztán bőven el voltunk látva cukisággal. Bár a Spirits grafikája is eléggé adja, az másodlagos szerepet játszik, hisz az Everdellel ellentétben ez inkább egy absztrakt set collection játék, amiről még a madzsong is eszünkbe jutott.

 

Folytatás a Tarsasjatekok.com 31. heti Kickstarter-ajánlójában

 

Győri Zoltán és Para-Kovács Imre most praktikusan közelíti meg, hogyan kezdj el “modern módon” társasjátékozni:

Mit nézzünk a dobozon, ha a boltban leveszünk egy társasjátékot a polcról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva