BoardGame

“Főként online játszom, és javarészt Kingdominót. De ha kedvencet kell mondanom, akkor jelenleg A Mars terraformálasa a favorit”


Interjúnk az első magyar Kingdomino-bajnokság győztesével, Szabó Tiborral.

Július végén rendezte a játék hazai kiadója, a Gémklub az első magyar Kingdomino-bajnokságot. A versenyt még online, a Board Game Arenán tartották, akárcsak a világbajnokságot, melyre a győztes, Szabó Tibor ki is jutott. Interjúztunk vele.

Benne volt a pakliban, hogy megnyerheti, esélyesnek tartotta magát?
– Reménykedtem a jó szereplésben, mert olyan szabályrendszerben rendezték a versenyt, amiben az elmúlt hónapokban sok partit lejátszottam.

Mióta és mennyit játszik a Kingdominóval?
– Tavaly ősszel szereztem be egy példánnyal otthonra. Élőben kb. 20 játékot tudtunk vele játszani. Viszont online a Board Game Arenán április óta több mint 900 menetet játszottam le.

Mennyire volt más a játék- és a versenyélmény így, hogy online volt kénytelen részt venni, mennyire zavarta ez?
– Sokat játszottam már korábban is különböző játékokkal online versenyeken. Hosszú ideig voltam például online-póker-játékos. Úgyhogy nekem nem volt ez furcsa. Sőt vidékikent jelenleg csak ilyen formán tudtam részt venni, ezért nagy pozitívum volt ez a lehetőség.

Hogy érzi, milyen esélyei lesznek a világbajnokságon, ahova ezzel a győzelmével kijutott?
– Nem ismerem a többi játékost, ezért nehezen tudok előre jósolni. Illetve hallottam, hogy a lebonyolítási rendszer változhat a selejtezőhoz, a magyar bajnoksághoz képest, ami lehet, hogy kicsit ronthatja az esélyeimet, mert többségében ezt játszom. Azért bizakodom és várom a megmérettetést, remélem, hogy szépen fogom képviselni Magyarországot a vébén.

Tudja már, hogy milyen játékot vesz a díjból?
– Ha felhasznalhatom majd rá, akkor egy Brass: Birminghamet szeretnék venni.

A Kingdominón kívül milyen játékokkal játszik, és mennyit, mik a kedvencei?
– Két nagyon pici gyermek édesapjaként kevés idő jut mostanában az élőjátékra, ezért főként online játszom, és javarészt Kingdominót. De ha kedvencet kell mondanom, akkor jelenleg A Mars terraformálasa a favorit.

 

 

Társasjátékpodcast – A játék nem játék sorozatunk augusztusban nyári szüneten van, itt vannak az első négy adás legfontosabb dumái:

https://leetesport.hu/hu/2020/07/31/tarsajatekpodcast-a-jatek-nem-jatek-gyori-zoltan-para-kovacs-imre-osszefoglalo-nyari-szunet/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva