BoardGame

Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert


A Holtak tele egy (zombis) árulós kooperatív társasjáték, melynek nagy húzása, hogy még abban sem lehetünk biztosak, hogy egyáltalán van benne áruló!

A zombiapokalipszis tizedelte meg az emberiséget. Maroknyi túlélő próbálja átvészelni a közelgő telet, egyben elkerülni a csoszogó élőhalotthordákat. Kell ellátmány, meg kell oldani a kríziseket, mindezt úgy, hogy nehogy megharapjon egy zombi, és persze halálra fagyni se kéne. Mindezek van, akiből a legjobbat, de olyan is, akiből a legrosszabbat hozza ki, akik a saját hasznukat nézik, nem érdeklik őket a többiek, sőt kifejezetten a bukásra (is) játszanak.

A Holtak tele titkos áruló szerepes kooperatív társasjáték, és ekként kihagyhatatlan az összehasonlítása a nagy testvér Battlestar Galacticával (BSG). Ebben a típusban egy vagy több játékos titkon azon dolgozik, hogy a csapat elbukjon. Ők általában türelmesen várnak, míg bevihetik végre azt a csapást, melyből általában már nincs visszatérés. Alapvető fontosságú jó időzítés, mert ha túl hamar felfedik magukat, beszűkül a mozgásterük. Addig pedig, rájátszva a játékosok között eluralkodó paranoiára, másra terelhetik a gyanút.

Miben más a Holtak tele, mint a BSG? Leginkább abban, hogy minden játékosnak van másodlagos célja is, amit teljesítenie kell – a saját győzelméért. Ám a Holtak telében akár úgy is alakulhat, hogy egyáltalán nincs áruló, és ez az igazán nagy húzás.

Folytatás a Tarsasjatekok.com-on!

 

 

Társasjátékpodcast – A játék nem játék sorozatunk augusztusban nyári szüneten van, itt vannak az első négy adás legfontosabb dumái:

https://leetesport.hu/hu/2020/07/31/tarsajatekpodcast-a-jatek-nem-jatek-gyori-zoltan-para-kovacs-imre-osszefoglalo-nyari-szunet/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva