Hearthstone

Battle Pass a játékban? Az egyik játékos ellenállásra buzdít: kinyírná a játékot az új rendszer

ujsagiro - 4 éve Címkék: Battle Pass, hearthstone, hs,

Reméljük nem vezetik be.

Számos játékban bevezették már a Battle Pass-t, most pedig úgy tűnik, hogy a Blizzard is erősen gondolkozik ezen – legalábbis kérdőívben kutatja a választ arra, hogy a közösség hogyan reagálna ennek a bevezetésére.

Alapvetően az ötlet nem lenne rossz: a Fortnite vagy éppen a Call of Duty: Warzone életképes bérletekkel rendelkezik, ugyanis mind a jutalom megfelelő, mind pedig a visszanyerhető játékbeli fizetőeszköz mennyisége is. Mindkettő játék esetén ki lehet farmolni egyetlen Battle Pass megvásárlásával és kiamxolásával a következőt, valamint még egy keveset félre is tudunk tenni.

Van azonban negatív ellenpélda is, és ha már kártyajátékoknál tartunk, akkor muszáj megemlíteni: a Magic: The Gathering Arena szintén rendelkezik ilyennel, ott azonban szezonok óta azzal kísérletezik a kiadó, hogy mi az a jutalom mennyiség aminél még épp megveszik a játékosok a Pass-t – kifarmolni pedig nem lehet belőle a következőt.

Akad még egy probléma MTG-ben, ez pedig hogy muszáj játszanod minimum 3 naponta, különben nem kapsz új küldetést, ami kell a Pass maxolásához – azonban ilyen téren a HS is hasonló, itt is muszáj játszani ilyen időnként, különben nem kapunk goldot érő questet.

Ebből is látszik, hogy alapvetően a számokon múlik a rendszer sikeressége, mely kapcsán született Redditen egy poszt ami levezeti, hogy a Blizzard szisztémája lehúzás lenne:

Putting How Bad the Battle Pass would be into Perspective from hearthstone

A lényeg röviden: ő képes volt extrém játékidővel 180 paklira elegendő aranyat kifarmolni két kiegészítő között, míg a Battle Pass-szel ez mindössze 40 (!) lehetne – 75-80%-kal kevesebb pakli.

Persze látható, hogy a szezon során szépen lassan még új paklikat is ki lehet venni (18-at), azonban nyilván az ember a szezon elején szeretné ezeket kibontani, hogy minél több decket építhessen.

Nos ezek alapján reméljük, hogy vagy csírájában elhal az ötlet (egyébként is jó lenne, ha nem minden játék másolná le a Fortnite-ot), vagy alaposan átgondolja a számokat és a kialakítást a Blizzard, különben sokan elpártolhatnak a játéktól.

Borító

Ezt olvastad már?

Meta az első napokban: jól indul a Paladin számára az új kiegészítő, Utheré az egyetlen Tier 1 deck

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva