Valorant

“Nem az eredmények miatt váltunk el bzt-től” – Tigene interjú


Változások, versenyek és a Valorant scene is szóba került.

Legutóbb a Mandatory oldalán jelent meg need more DM riport, a Barcode-dal készült interjút magyarul ITT tudjátok elolvasni. Tegnap a THESPIKE-ra került fel egy beszélgetés, ezt dukr-nek köszönhetjük, aki Tigenénél tudakolózott az elmúlt időszakkal kapcsolatban.

Tigenével jómagam is készítettem interjút, még április végén, gyakorlatilag a Valorant hajnalán. Az azóta eltelt négy hónapban sok minden történt, kialakult egy komoly szurkolótábor, láthattunk szép eredményeket, illetve a need more DM felkerült nemcsak Magyarország, de Európa térképére is.

A felállást illetően is történtek változások, hiszen előbb Fasthandy helyett érkezett FoDa, múlt héten pedig bzt került ki a csapatból, akit egy másik ex-CS:GO játékos, hussaR váltott. Az alábbi interjú augusztus 4-én készült, de az utómunka miatt csak tegnap került nyilvánosságra, így a változás ténye ugyan szóba jött, de még konkrétumok nélkül.

A csapat sztárjátékosa, bzt, nemrég bejelentette, hogy szabadon igazolhatóvá vált. Beszélnél erről néhány szóban?

A többi csapattag és bzt miatt sem fednék fel túl sok mindent, de annyit elmondhatok, hogy a döntés nem az Ignition Series eredményeivel és az elmúlt idők csalódásaival kapcsolatos. Ez a változás már őrlődött egy ideje. Ami biztos, hogy szeretnénk tartani a teljes magyar felállást és már van is pár jelöltünk az ötödik pozícióra (azóta már hussaR csatlakozott is a csapathoz – a szerk.).

A PartyParrots és a FABRIKEN már bejelentette, hogy feloszlanak, de a többi szervezet nélküli csapat is alaposan próbára van téve. Ti kapcsolatba kerültetek már valakivel?

Több ajánlatot is kaptunk, de ezek egyike sem segítene abban, hogy 100%-os odafigyeléssel, full time a játékra tudjunk fókuszálni. Például a G2 és a NiP esetében teljesen más a helyzet, ott például a közösségi médiáért vagy a scrimek (gyakorlómeccsek – a szerk.) és a versenyek megszervezéséért is külön felelős van.

Mi a véleményed a Riot Games versenyprogramjáról, az Ignition Series-ről? Szerinted szükség lenne arra, hogy a fejlesztő lefektessen néhány szervezési irányelvet?

Az Ignition Series megadta a lehetőséget, hogy kitörjünk, de a versenyek formátumával és a meghívott csapatokkal kapcsolatban vannak néha érdekes döntések. Például annak nagyon örültünk, hogy meghívást kaptunk a Mandatory versenyére, de egy 128 csapatos single elimination lebonyolítás nem a legkedvezőbb, mindez úgy, hogy a negyeddöntőig BO1-ben zajlanak a meccsek, és a kiemelésekkel is vannak problémák. Persze pozitív példákat is láthattunk, így például a WePlay! már megmutatta, hogy miként lehet egy komplexebb versenyt összehozni. Az tény és való, hogy a G2 és a NiP csapata nagy márkaértékkel rendelkezik, de ők legalább a szerveren is jók. Akadtak viszont olyan meghívások, amelyek esetében azt éreztem, hogy ott már inkább a szervezet neve dominált, nem pedig az elért eredmények.

A járvány miatt ez idáig még nem rendeztek LAN eventeket, leszámítva egy vietnámi versenyt. Milyen régiókat közötti eltéréseket látsz, így négy hónappal az első lépéseket követően?

Észak-Amerika nagyon elöl jár. Elnézve az ottani mérkőzéseket, szembeötlő a csapatok szervezettsége, taktikai repertoárja. Wardell például elmondta, hogy sokat nézi és elemezi mixwell játékát, mert sok új dolgot tud ellesni, viszont a saját taktikáiba ezeket úgy építi be, hogy ne lehessen rá felkészülni. A döntést igazolandó, hazed egyenesen azt állította, hogy a G2 taktikái gyengék, annak ellenére, hogy egyénileg milyen játékosokból épül fel a csapat. Amerikában komolyabb a versengés, ami a szervezeteket is lépésre sarkallja, de persze az olyan hatalmas közösségek is elősegítik ezt, mint amit többek között Hiko és Brax is ki tudott építeni.

Milyen változásokat látnál szívesen a játékban?

A felkészülést nagyban megnehezíti, hogy VOD-okat kell nézegetnünk, mivel még nincsen replay rendszer. Tudom, hogy már dolgoznak rajta, de jó lenne, ha mielőbb meg is érkezne. Illetve jó lenne, ha Jett-et nerfelnék, mert jelenleg rettenetesen OP (nevet).

Csatlakozz még ma folyamatosan épülő Valorant közösségünkhöz!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva