Hearthstone

Viszonylag egészséges metával startolunk: 3 deck is befért Tier 1-be, a Druid a legnépszerűbb Class


Íme a VS első jelentése az új metában.

Az augusztus 6-i start után végre megérkezett a legmegbízhatóbb meta jelentés, a VS data statisztikája, mely az új kiegészítők és nerfek után mozgatja meg leginkább a játékosokat. Lássuk tehát hogy startolt el a Scholomance Academy!

A legnépszerűbb paklik

Teljesen új meta van kialakulóban: a Druid ugyan az új kiegészítő előtt sem volt elhanyagolt Class, azonban a Guardian verzióra nagyon rákaptak a játékosok (16.04%), mely csúcsig repítette ilyen téren Malfuriont – közel minden 5. meccsen ő jön szembe velünk átlagosan. Uther sem panaszkodhat: a Pure Paladin 13.88%-ával a második helyig emelte a Class-t, összességében a játékosok 15.2%-a pörgeti valamelyik Paladin paklit. Innentől már kisebb leszakadás látható: ugyan a Mage 3. helyen áll (11.8%), azonban egyelőre elég sokféle paklival képviseli magát – Valeeránál ez már nincs teljesen így, kisebb lemaradással (11.4%) áll a 4. helyen, melyet a meta jelenlegi 3. legnépszerűbb paklijának, az Aggro Rogue-nak (7.62%) köszönhet.

A legjobb paklik

Népszerű és erős is az említett Druid és Paladin koncepció: a Pure Paladin 53.48%-os győzelmi rátájával a meta uralkodója, míg a Guardian Druid 52.11%-kal a dobogó alsó fokára fért oda – de még szintén Tier 1-ben található. Érdekesség, hogy ugyan népszerűség terén sokadlagos a Highlander Priest (3.48%), addig győzelmi arány terén közel sem: 52.20%-ának köszönhetően a jelenlegi második legerősebb pakli – nincs kizárva, hogy pont emiatt a következő hetekben a popularitása is megugrik.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Nagyítóval kell keresnünk a Pure Paladin rossz matchupjait: két kontroll játékot játszó koncepció (Highlander Mage, Control Warlock) az egyedül, ami ellen szenved, de tekintve, hogy a Warlock egyelőre a legkevesebbet játszott Class, a Highlander Mage pedig Jaina 3 gyakori deckje közül a legritkább, egyelőre nem tűnik úgy, hogy nehéz dolga lenne Uthernek. Kíváncsian várjuk, hogy vajon az elkövetkezendő hetekben még élesebbé válik-e ez, vagy megtalálják az ellenszert a játékosok – az tuti, hogy egy apróbb nerf már érkezett ma, ami a Paladint is érintette:

Máris belenyúlnak a metába: hotfixnek álcázott kisebb nerf csomag érkezett ma

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva