BoardGame

Te sötétben bujkáló vámpírklánvezető, resszkess!


Csak a szokásos: kalandozós-szörnyes, Arthur-mondakörös, varázslós, illetve vámpíros játék a heti Kickstarterben.

A világ egyik legsikeresebb társasjáték-kiadója, a CMON egyik mérsékelt sikerű játéka volt a Massive Darkness, ami persze relatív, mert azért ez is jó sok pénzt összeszedett. De mégse tudott annyira népszerű lenni, mint mondjuk a Zombicide vagy az Arcadia Quest.

Aztán negyvenötödik projektjük mégis a folytatás, a Massive Darkness 2: Hellscape lett, esélyt kérve a Kickstarter-közösségtől a koncepciónak. Ez is játszható magában is, de van benne upgrade-pakk is, mellyel az első részt húzhatjuk föl. A szabályokban a legtöbb változás a karaktereket érinti, amennyiben a kasztok eltérő szabályok szerint működnek, ami azt hozza magával, hogy minden parti teljesen más taktikát igényel.

Aztán, a Quest + Avalon Deluxe kampánya az Avalon újrarajzolt verzióját és mellé Don Eskridge legújabb alkotását, a hasonló alapokon álló Questet kínálja támogatásra. Utóbbiban szintén mindenki kap egy rejtett szerepet az Arthur-mondakörből, majd a forduló aktuális vezetőjének szerveznie kell a játékosokból egy csapatot. Ha jól választ, a jók eggyel közelebb kerülnek a győzelemhez. Ha viszont akár csak egy gonoszt is beválasztott, akkor bukhatják az egészet.

Mostanság elég sok vámpíros Ks-kampány indult, melyek egyike a hajdani The Eternal Struggle sikerét meglovagoló Vampire: The Masquerade Rivals. A Renegade Games ezzel újabb, fix kiegészítős kártyajáték-szériába kezdett. Vámpírklánok vezetőit személyesítjük meg, akik minél nagyobb hatalomra vágynak, melyet fegyverekkel vagy intrikákkal lehet megszerezni.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 33. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Társasjátékpodcast – A játék nem játék sorozatunk augusztusban nyári szüneten van, itt vannak az első négy adás legfontosabb dumái:

Játék közben megmutatkozik az ember személyisége, elfeledkezik a falról, amit maga köré épített

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva