Tech

Itt az Apple válasza az Epic Games-nek: nem kivételezünk senkivel!


Nem úgy tűnik, hogy bármelyikük is beadná a derekát!

Mint ismeretes, az Epic Games és az óriás techvállalatok, az Apple és a Google között mostanság igen feszült lett a viszony, miután a videojáték kiadó a platformok boltjait kikerülve, azok szabályaival ellenszegülve saját felületén kezdte árulni a Fortnite játékon belüli tartalmait mobilkészülékeken. Az Apple és a Google határozott válaszként eltávolították a virtuális boltjaikból a játékot, és egyelőre még játszható maradt, további frissítéseket a helyzet tisztázásáig egészen biztosan nem kap.

Erőt fitogtat az Apple is: elvágja az iOS / Mac fejlesztői eszközöktől az összes Epic dolgozót!

A helyzet azóta több fronton is elharapódzni látszik, olyannyira, hogy az Epic több pert is indított a techóriások ellen, viszont úgy tűnik ez sem lesz elegendő ahhoz, hogy kivételt tegyenek velük, ami a többi piaci szereplővel szemben nemcsak tisztességtelen lenne, de komoly precedenst is teremthet számukra. Az Apple pedig biztos kézzel fogja a gyeplőt, és legfrissebb nyilatkozatuk alapján biztosan nem fogják elengedni azt.

“Az App Store-t úgy terveztük, hogy a felhasználók számára egy biztonságos helyet jelent, de közben remek üzleti lehetőség is legyen a fejlesztők számára. Az Epic a legsikeresebb cég az App Store-ban, ami több milliárdos bevételre tett szert több millió felhasználó elérésével világszerte. Nagyon szeretnénk, ha továbbra is az App Developer csapat tagjai, úgy pedig a termékeik az App Store részei legyenek. Az Epic saját magának teremtette ezt a problémát, amit könnyen orvosolhatnának egyetlen feltétellel és a szabályok betartásával, amit minden egyes fejlesztő korábban már elfogadott. Nem kivételezünk az Epic Games-el, mivel nem gondoljuk, hogy helyes lenne az ő üzleti érdekeiket az irányelveink, úgy pedig a felhasználóink biztonsága elé helyeznünk.” 

Az Apple álláspontja tehát ismeretes, ez alapján pedig borítékolható, hogy nem fognak kihátrálni az Epic generálta helyzetből, úgy pedig az előttük álló pereskedésből. Hogy ennek mi lesz a végkimenetele és hosszútávon milyen hatással lesz a piacra még kérdéses. Eddig ugyanis csak egyetlen, de a technológiai piac szempontjából megkerülhetetlen szereplő állt valamelyest az Epic mellé, mégpedig a Facebook, ők viszont eddig nem bizonyultak olyan bátor partizánnak, mint a félig kínai illetőségű videojáték kiadó.

Mindenesetre az Apple ultimátumot adott az Epic Games-nek, ami így augusztus 28-ig még meggondolhatja magát.

Kiderülhetett az Xbox Series X ára – ami drágább lehet a vártnál!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva