Counter Strike

Zseniális videó készült a BIG CS:GO csapatának felemelkedéséről!


Avagy a német csapat így lett világelső pár hónap leforgása alatt.

Az idei esztendő nagy változásokat hozott a BIG számára, hiszen rögtön az év elején kettőt is cseréltek. Távozott nex és smooya, helyettük pedig érkezett a Sprout két játékosa, syrsoN és k1to. Velük pedig egy komoly sikerszéria vette kezdetét.

A csapat a világranglista 46. pozíciójából kezdte meg az évet, de a januári DreamHack Leipzig megnyerésével azonnal előreugrottak a 22. helyre. Ezt április közepéig egy állóvíz követte, amelyben a járvány is nagy szerepet játszott.

Akkor aztán beindultak az online versenyek: a HomeSweetHome három állomásán is döntőztek, ebből kettőt meg is nyertek. Ezt egy óriási skalp követte, hiszen behúzták a 160 ezer dolláros DreamHack Masters Spring-et, ahol olyan csapatokat szorítottak maguk mögé, mint a G2, a FaZe és a Natus Vincere.

Májust még megspékelték egy Merkur Masters győzelemmel, majd júniusban kvalifikálták magukat az ESL Pro League S12-re, illetve a cs_summit 6-ra. Utóbbit aztán meg is nyerték, akárcsak a közelmúltban megrendezésre kerülő DreamHack Summer-t, így nemcsak, hogy világelsők lettek, de pozíciójuk egyre stabilabb a Vitality előtt.

A fenti videót a HLTV-s Radoslaw “MAKKU” Makuch-nak köszönhetjük, aki igazán kitett magáért, hogy újraélhessük a BIG felemelkedésének pillanatait. A német csapat bizonyította, hogy megfelelő hozzáállással, motivációval és kemény munkával bármit el lehet érni, hiszen az évet még a 46. helyen kezdték, de most már zsinórban hét hete birtokolják az első pozíciót.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva