BoardGame

Szerdán még nevezhetsz az egynapos társasjátékfejlesztő-versenyre


A max 4 fős csapatoknak 12 órájuk van a kapott alkatrészekből működő társasjátékot összerakni.

Ami nemhogy nem lehetetlen, hanem olyannyira lehetséges, hogy két játékot, a Grundot és a Lasert, melyek ezen a versenyen készültek, ki is adott a szervező A-games, sőt, mindkettő bekerült a Mensa Hungariqa idei társasjátékdíjának jelöltjei közé, amiről itt írtunk.

Az első és eddig egyetlen ilyen verseny tavaly márciusban volt, a második pedig idén márciusban lett volna, de a koronavírus-pánik miatti korlátozások természetesen ezt sem lehetett megtartani. Aztán múlt pénteken végre elindult az idei Board Game 12 társasjátékfejlesztő-verseny nevezési időszaka; az augusztus 29-én rendezendő eseményre 19-ig, tehát jövő szerdáig (ami az augusztus 20-i nyárzáró, négynapos hosszúhétvége előtti utolsó munkanap) lehet nevezni kizárólag ezen a formon. Az alapvetően csapatversenyként ismert megmérettetésre egyedül is lehet jelentkezni, vagy maximum négyfős csapatban.

Érkezési sorrend van, vagyis a nevezési feltételeknek mindenben megfelelő, leggyorsabb csapatok és egyének jutnak be a versenyre. A limit 50, melyből 20-an a miniversenyen kerülhetnek be. A nevezési időszak utolsó napján értesítik azokat a nevezőket, akik ebbe az 50-be bekerültek – feltételezzük, hogy ez este lesz, vagy legalábbis furcsa, hogy a nevezési határidő ugyanaz a nap, mint amikor a nevezők megtudják, hogy bekerültek-e. A közmegegyezés szerint a határidő, ha óra nincsen, hanem csak dátum van megadva, adott nap éjfélig érvényes ugyanis.

Na, mindenesetre az 50 csapatnak aztán 5000 forintos nevezési díjat kell fizetnie, amiben viszont már benne van az alkatrészekkel teli doboz, a belépő és minden más költség. Ezt amúgy a miniverseny első öt helyezettjének nem kell befizetnie.

További információk, az érdeklődők közérdekűnek számító kérdéseit tartalmazó kommentjeire adott korrekt és kimerítő válaszokkal együtt, itt találhatók.

 

Társasjátékpodcast – A játék nem játék sorozatunk augusztusban nyári szüneten van, itt vannak az első négy adás legfontosabb dumái:

Játék közben megmutatkozik az ember személyisége, elfeledkezik a falról, amit maga köré épített

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva