Tech

25 év után idén végleg elbúcsúzik az Internet Explorer!


A Microsoft az utolsó szöget is beverte az Internet Explorer koporsójába!

A Microsoft 1995-ben indította útjára az akkor még forradalminak számító böngészőjét, a legendás Internet Explorert. A Windows alapértelmezett és előre telepített böngészője sokáig a világ legelterjedtebb és leghasználtabb keresője volt, a 2000-es évek elején kezdődött webböngészők háborúját már csak épphogy átvészelte, és ugyan 2011-ben az összes verziójával együtt is egészen szép piaci eredményeket ért el, sokan már csak más böngészők letöltésére használták.

Jól tudja ezt a Microsoft is, ami most úgy döntött, hogy itt az ideje végső búcsút venni a nagy múltú programtól, és november 11-én teljesen leállítják az utolsó elérhető verzió, az Internet Explorer 11 frissítését is. Hozzátették, hogy 2021. augusztus 17-től a Microsoft 365 programok sem fogják tovább támogatni a keresőt.

A Microsoft döntése egyáltalán nem lehet meglepő, ugyanis a redmondiak már 5 éve az újabb, modernebb és az egyre népszerűbbé váló Edge böngészőjét fejleszti, az Internet Explorer 11 pedig már hét éve húzza az igát, egyre kevesebb sikerrel. Az Edge mindeközben szerves részévé vált a Windows rendszereknek, köszönhetően a legutóbbi frissítésnek, amitől tulajdonképp egy átlag felhasználó számára letörölhetetlenné vált. – Hasonlók miatt egyébként már többször is versenyhivatali eljárás alá kerültek, de a Microsoft mindig azzal védekezik, hogy egy operációs rendszer előre telepített böngésző nélkül egy félkarú óriás csupán. –

És bizony feltehetjük nagy a kérdést, hogy ha nem lett volna az Internet Explorer, akkor mégis miként töltöttük volna le a Mozillát, az Operát, vagy a Google Chrome-ot? Na ugye! Megérdemli hát a tisztes búcsút!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva