Egyéb

A K/DA – a League of Legends saját K-pop csapata egy új számmal készül!


Hamarosan új számmal rukkol elő a világ egyetlen videojátékos K-pop formációja!

A K-pop (koreai pop) mára a világ egyik, ha nem a leglejövedelmezőbb, úgy pedig a legnépszerűbb zenei stíluságazata lett, köszönhetően a rendkívül dallamos és fülbemászó számaiknak, a kiemelkedő minőséget képviselő videoklipjeinek, illetve a mérnöki precizitással összerakott csapatoknak. Nem meglepő hát, hogy a világ egyik legjátszottabb játékának, a League of Legends fejlesztői, az ázsiai tulajdonban lévő Riot Games nem hagyja ki a kínálkozó lehetőséget, és népszerű előadókkal karöltve

2018-as LoL Világbajnokság apropójából megalapította saját K-pop lánybandáját, a K/DA-t. A csavar a dologban az, hogy a csapat tagjai a játékból is ismerős karakterek (Ahri, Akali, Evelynn és Kai’sa), illetve hogy teljes mértékben animáltak.

A produktum szinte rögtön világsiker lett, minden felületen rekordot rekordra halmozott, és két hét alatt a Billboard zenei ranglistájának csúcsáig is eljutott. Óriási siker lett hát az animált videojátékos K-pop lánybanda, így egészen meglepő volt, hogy azóta sem érkezett belőle folytatás.

Most viszont a közelgő újabb, 2020-as LoL Világbajnokság apropójából a Riot ismét összeereszti a lányokat, egy újabb szám erejére minimum, ami augusztus 27-én fog debütálni és a ‘The Baddast’ címet kapta. Ezt a hírt a virtuális csapat az újonnan létrehozott Twitter és Instagram oldalán osztotta meg, ami árulkodó lehet egy lehetséges jövőről.

Az animált formációt nem mellesleg nem kevésbé sikeres zenészek keltik életre: Ahri hangja a (G)I-dle oszlopos tagja – Miyeon, Akali a szintén (G)I-dle tag Soyeon hangján énekel, Evelynn-nek az amerikai sztárénekes Madison Beer, Kai’Sa-nak pedig a szintén amerikai Jaira Burns kölcsönzi a hangját.

A hirtelen feltűnt Twitter és Instagram profil viszont egy hosszabb kooperációt vetíthet előre, ugyanis míg a K/DA-t semmi nem gátolja egy (vagy több) virtuális koncertben, addig az őket életre keltő énekeseknek, úgy a mögöttük álló vállalatoknak sajnos számos nehézséget okoz a koronavírus-járvány, így számukra ez egy egészen remek alternatíva lehet. Erről árulkodhat egyébként a Riot és a Universal Music Group között nemrég köttetett megállapodás, ami értelmében a világ legnagyobb zenei vállalata 6 számmal promótálja a League of Legends World Championship-et.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva