Egyéb

Elképesztően sok időt töltünk Netflixes sorozatok keresésével!


Na és most mit nézzünk?

A pandémia előtt is az egyik legdinamikusabban fejlődő szórakoztatóipari ágazatnak számítottak a streaming szolgáltatások, a világjárvány kitörése, úgy pedig az elrendelt óvintézkedések ugrásszerűen növelték meg az új előfizetők számát. És bizony otthonaikba zárva nagyon is jól jött egy Netflix, vagy HBO GO előfizetés, de közben rájöttünk arra is, hogy hiába a végeérhetetlen tartalom – amihez egyébként folyamatosan adnak újabbakat -, ha egy sorozat befejezése után szüntelen önti el az embert a pillanatnyi kétségbeesés: mit nézzek most ezek után?!

A kérdést bizonyára mindannyian feltesszük ilyenkor magunknak és egymásnak, amit aztán a következő produktum utáni hosszas keresés követ. Persze mindig találunk valamit, amit aztán nagy eséllyel szintén nehéz szívvel fejezünk be, ezután pedig a kutatási folyamat is elölről kezdődik, végeérhetetlen körforgást eredményezve ezzel. 

– Naná hogy – brit tudósoknak köszönhetjük azt a felmérést, ami alapján kiderült, hogy mennyi időt töltünk csak azzal, hogy tartalmak után keresgélünk a Netflixen – az eredmény pedig sokakat meg fog lepni.

Kiderült, hogy felhasználónként egy évben átlagosan 187 órát, vagyis összesen 7,7 napot (0-24) töltünk csak azzal, hogy eldöntsük mit nézzünk a befejezett film, vagy sorozat után.

Az érdekessége a dolognak, hogy a megkérdezettek 76%-a mondta azt, hogy már nagyon unja a streaminget, és szívesebben járna helyette moziba – többen ezt “tartalmi fáradtságnak” nevezik, amit tulajdonképpen a bőség zavarának is betudhatunk. Erről viszont talán maga a platform tehet a leginkább, ugyanis az ajánlásokért felelős algoritmusa nem épp a legélesebb kés a Netflix fiókjában, ami különböző, de egymást követő rubrikába, de sokszor még kategóriákba is – ugyanazokat a tartalmakat dobálja be, miközben a legtöbb olyat, ami jobban beférne a személyes preferenciába durván elrejti, amit sokszor csak specifikus, célzott kereséssel találunk csak meg.

Mindenesetre az interaktív filmekkel és sorozatokkal való kísérletezés mellett talán elférne egy ilyen irányzatú fejlesztés is, és talán az előfizetők később kevésbé térnének át az olyan, egyre jobban teljesítő konkurens szolgáltatásokra mint az HBO GO/Max.

Eddig soha nem tapasztalt élményt hozhat el a PlayStation 5 új kontrollere, a DualSense!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva