Egyéb

Íme a világ legnagyobb négylábú mechje – itt tart ma a Titanfall képzelt jövője!


Kicsit nem figyelünk, és máris a jövőben találjuk magunkat!

Tizennégy évvel ezelőtt egy merész, óriásit álmodó csapat, a Furrion Exo-Bionics elhatározta, hogy megépítik a világ legnagyobb exoskeletonját. Az ötletből végül a világ legnagyobb négylábú ember irányította mechje lett, amit a csapat ennél is tovább vinne, így most már arra készülnek, hogy elhozzák a világ első mech vs. mech versenysorozatát. A project egy igazán menő Kickstarter kampányt is kapott, aminek lejártáig van még vissza majd 40 nap, de már most egészen nagy népszerűségnek örvend.

Augusztus 20-án indult Mech Racing kampányra egyetlen nap alatt összejött a kitűzött közel 23,000 dollár (6,5 millió forint), jelenleg pedig a következő cél, az 50.000-es felé közelítenek, amit ha sikerül elérniük, akkor még több idejük és nyilván pénzük lesz a mechek tökéletesítésére.

A saját, teljesen egyedi technológián alapuló robotot Prosthesis-re keresztelték, aminek specifikációi is egészen lenyűgözőek. A szerkezet maga valamivel több mint 4 tonnát nyom, 4 méter magas és 5 méter széles, mindezt pedig egyetlen ember a mechbe “ülve” kizárólag a végtagjaival irányítja. Sokaknak erről talán a Titalfall, vagy az Avatar robotjai ugorhatnak be, és az a helyzet, hogy egészen közel is áll a valósághoz.

Jelenleg egyetlen prototípus áll rendelkezésükre, ez nyilván egy versenysorozatra még igen kevés, a támogatásokból befolyó összeg viszont nagyban felgyorsítja a fejlesztések folyamatát. Ha ezzel megvannak kezdődhet a mech-pilóták toborzása és betanítása, amibe becsatlakozott a kanadai bob bajnok Cassie Hawrysh, aki a világon elsőként nevezheti magát “hivatalos” mech versenyzőnek. Az ő segítségével fogják tökéletesíteni a robot mozgását, de ha révbe ér a project, akkor gyaníthatóan az tanoncok kitanítását is ő kapja majd feladatául.

A prototípust a népszerű tech videós, The Hacksmith is kipróbálhatta, aki hozzátette, hogy ez a jövőbeli sport bizony nem lesz mindenkinek való, ugyanis nem olyan egyszerű megmozdítani a monstrumot mint amilyennek elsőre tűnt. A videójában viszont részletesen bemutatják a működését és működtetését.

Persze még elég messze vagyunk a csatatéren óriási fegyvert markoló, az égből aláhulló, vagy a távolból irányítható mechektől, de azért már nem is vagyunk tőle olyan nagyon messze, mint teszem azt, 10 évvel ezelőtt képzeltük. Bele sem merek gondolni, hol fog tartani ugyanez a technológia újabb 10 év múlva… 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva