Egyéb

Egy igazi szörnyeteg ez a házilag összerakott Cyberquad! | Íme a DIY Tesla quad!


Két türelmetlen szaki úgy döntött megcsinálja magának a Tesla Cyberquadját!

Elon Musk hiába jelentette be tavaly novemberben, hogy érkezik a Tesla Cybertruck kistestvére, a Cyberquad, akadnak olyan türelmetlen kreatívak, akik nem bírnak a várakozással és úgy döntenek, saját kezükbe veszik a dolgot, és megépítik a saját elektromos Cyberquadjukat. Nem tudom hányan vállalkoznak hasonlóra, de gyanítom nem lehetnek olyan sokan, a Rich Rebulids nevű amerikai mikrovállalkozás két szakija viszont pont ebbe a szűk halmazba tartozik, és még szerencse, hogy pont megvan a kellő szaktudásuk ahhoz, hogy sikerrel járjanak.

És bizony a csapat végül sikerrel járt, minderről pedig videót is készítettek, így mi is rácsodálkozhatunk a teljes munkafolyamatra, és az azt követő vad tesztelésre.

Az alapot egyébként egy Yamaha Raptor ATV adta, tulajdonképpen ennek a vázára húzták fel a Cyberquad dizájnját. Ahhoz viszont, hogy teljesen elektromos legyen szükséges volt módosítani rajta, nem is kicsit, így sok eredeti alkatrész kellett kikukázni belőle. Az elektromos motort végül egy Zero Motorcycle-ből vették, ami 4 másodperc alatt gyorsította fel a házi quadot 100 km/h-es sebességre – az eredeti Raptornak ehhez 5,4 másodperce volt szüksége -. A plafont végül 164 km/h jelentette, ennél a pontnál már megjegyezték, hogy senki ne próbálja ki ezt otthon. – Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez egyáltalán kinek sikerülne?

És ti mit csináltatok a nyáron?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva