Gaming

Hiába készül régóta, elég rosszul állnak a Halo Infinite fejlesztésével!


Vagy nem jelenik meg Xbox One-ra, vagy csúszik még egy évet...

A Halo Infinite játékmenetének leleplezése közel sem volt sikernek mondható. A Halo 5 idestova 5 évvel ezelőtt jelent meg, de sokan még ahhoz képest is óriási visszalépésnek könyvelték el, és szó mi szó, valóban nem a legszebb játékként, de még csak nem is a legszebb Haloként mutatkozott be. Ez azért is volt így állítólag, mert a bemutatott gameplay valójában a jelen generációs gépekre szánt verzió volt, mivel az eredetileg kitűzött megjelenés előtt pár hónappal csak abból volt kész anyag, hiába fejlesztik azt már sok-sok éve. A Microsoft persze próbálta menteni a menthetőt, és szállingóztak a “megjelenésre szebb lesz”, vagy a “nem volt megfelelő a bevilágítás és csak azért tűnt csúnyának”, és a “bezavart a COVID” mondtatok tőlük, aztán ezt követte a megjelenés eltolása és végül a legfrissebb pletyka.

A pletyka szerint a játék fejlesztése közel sem halad jól, és belsős körökben komolyabban felvetődött a lehetőség, miszerint ejteni kellene a Halo Infinite Xbox One-os változatát, hogy az a legjobban sikerülhessen az újgenerációs Xboxra-PC-re.

A dologgal egy hivatásos modder hozakodott elő, Sponger, aki belsős forrásaira hivatkozva állítja, hogy a 343 Industries igen rosszul áll a jelen generációs gépekre való fejlesztéssel, mivel egyszerűen nem tudják megoldani az objectek, textúrák és különböző assetek normális betöltését, de még a felbontással is óriási problémáik vannak. A jelenlegi állapotok szerint Xbox One S-en nemhogy az 1080p-t nem képes tartani, de a 900p-t sem éri el.

Ez sokak szerint két dolgot jelenthet. Abban az esetben, ha a Microsoft végül tényleg ragaszkodik az Xbox One-os porthoz, akkor biztosan még többet halasztanak a megjelenésen, ami 2021-ről így 2022-re tolódhat. Ez nyilván egyáltalán nem lenne egy jó megoldás, ezért sokan inkább azt remélik, hogy elengedik ezt a generációt, hogy a fejlesztőknek legyen idejük és kapacitásuk az Xbox Series X-es fejlesztésre.

Hivatalos megerősítés még nem érkezett, viszont mindenki azzal járna a legjobban, ha a jelenlegi generációt tényleg elengednék, ugyanis ha nagyon ragaszkodnak hozzá, akkor az egészet simán kibekkelhetik a Game Pass streamingjével.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva