Egyéb

23 év után Pikachu végül átváltozhat Raichuvá – egy korszak érhet véget ezzel!


Tényleg megtörténhet a megtörténhetetlen?

Bizonyára minden Pokémon rajongó emlékszik az 1997-ben indult anime első évadának (Indigo League) 14. részére, mikor Ash és Pikachu a Vermilion városi teremben egy Raichut legyőzve kell megszerezzék a hőn áhított villám jelvényt. A rész során Ashnek és Pikachunak a kapcsolatukat alapjaiban meghatározó kérdéssel is szembe kellett nézni;

Ahhoz, hogy Pica erősebb legyen, úgy pedig Ash mesterré váljon, szinte elengedhetetlen a kedvenc villámmókusegerünk evolválódása Raichuvá, ezzel viszont Pikachu nem csak külsejében, de személyiségében is teljesen megváltozna. 

A rész inkább szólt az életre szóló barátságról és elfogadásról, mint bármelyik epizód ez előtt, vagy ez után, aminek érzelmes végén Ash elhatározta, hogy barátságukat soha nem áldozza fel a mesterré válás oltárán. Ash ezáltal végül nem csak nagyszerű pokémon trénerré, de egy jobb emberré is vált, ami az akkori gyerekek számára egy morális iránytőként is szolgálhatott. A rész óta viszont eltelt 23 év – 7 újabb Pokémon generáció, és hiába Pikachu a brand arca, úgy tűnik a Nintendo nem áll a változás útjába többé, és hajlandó lezárni egy hosszú és gyönyörű, sokak számára meghatározó korszakot.

A kiszivárgott információt egy bennfentesnek, Anipoke-nak köszönhetjük, akinek a birtokába jutott az új sorozat (Journeys) hamarosan érkező legújabb részének leírása. Az ismertető alapján Ash – japánul Satoshi – eldöntötte, hogy szeretne saját erejéből is elkapni egy Pikachut, amire remek alkalma adódik, ugyanis az egyik laborból több Pika is kiszabadult. Szökevény pokémonokat meg is találják, akik ‘Thunderstone-okat’ (nem tudom magyarul) gyűjtögetnek, és mindenki kedvenc Pikachuja ekkor fog átváltozni Raichuvá – hála egy nőstény Pikachunak.

Hivatalosan ugyan nem erősítették meg, de nem is cáfolták a dolgot, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni, mindenesetre érdekes választás lenne egy ilyen nagy múltú kapcsolat lezárásának egy kevésbé epikus jelenetet választani. Én legalábbis nem találom Pikachuhoz méltónak, főként úgy, hogy az egész világon vele azonosítják a Pokémont.  

Én nem állok a változás útjába, sőt, szorgalmazom is, sok rajongó viszont egyáltalán nem ért velem egyet ebben, a poszthoz ugyanis rengeteg olyan hozzászólás érkezett, akik nemhogy így, de semmilyen formában sem engednék el Pikachut. Hamarosan meglátjuk lesz-e valami csavar a történetben, vagy valóban meg merik lépni az átváltozást – kicsit azért reménykedem, hogy valaki a végén megmenti majd a világot a pusztulástól…

Sokat késhet a Miraculous – Katicabogár negyedik évada!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva