Hearthstone

Nerfek utáni meta: Malfurion nagyon visszaesett, az agresszív paklik előretörtek


Lássuk hogy alakult a heti meta!

Kb egy hete érkezett egy patch, melyben két lapot is nerfelt a Blizzard – főleg Kael’thas gyengítésénél várhattuk, hogy lesz hatása a metára. Lássuk, hogy hogy alakultak azóta az erőviszonyok a VS data jelentése alapján!

A legnépszerűbb paklik

Nincs elérhető leírás.

Erősen érezhető volt a Druid esetében a Kael nerf: 8 százalékot esett vissza népszerűség terén a Druid, így immáron a Rogue a legnépszerűbb Class 17.2%-kal, az Aggro verzió húzza fel (12.33%). A második helyen ezúttal is a Paladin és a Pure verzió áll, itt 2.5%-os visszaesést tapasztalhattunk a két héttel ezelőtti meta jelentéshez képest. A 3. pedig a Priest, azonban itt már nem nagyon történt érdemleges változás, egyet fontos még kiemelni: a Warrior 9%-on áll, nagyjából 3%-ot javult a korábbihoz képest.

A legjobb paklik

Nincs elérhető leírás.

Igencsak agresszív a meta, bár ez már kiderült a népszerűségi grafikonból is: a Face Hunter 2.5%-ot javítva Tier 2 aljáról rögtön a meta élére került, így most ez a legeredményesebb deck. Az Aggro Rogue nem csak népszerű, jó is: 52.52%-kal a második legjobb győzelmi rátával rendelkezik, itt is közel akkora javulás tapasztalható, mint a Hunter esetében. A harmadik helyig csúszott az elsőről a Pure Paladin, azonban még mindig helye van a legjobbak között – ez a pakli tűnik a legstabilabbnak ilyen szempontból.

A deckeket ezen az oldalon érhetitek el!

Matchupok

Nincs elérhető leírás.

Nem kell aggódni a túlzott dominanciától: látható, hogy mindhárom Tier 1-es paklinak megvan a természetes ellensége (nem is egy), ráadásul mivel a Class-eloszlások sem rosszak (sok van 10% környékén), így még csak arra se lehet számítani, hogy nem jelenne meg ezekből az ellenségekből elég a ranglétrán. Egyelőre úgy tűnik, hogy ügyesen balanszolt a Blizzard, nincs az a jelenség, ami a Scholomance Academy során a Demon Hunterrel volt sokáig.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva