BoardGame

Társasjáték, ami a világ valódi végén játszódik


Ha sikerül is terraformálnunk a Marsot, az se sokáig nyújt menedéket - a Nova Lux akkor játszódik, mikor TÉNYLEG véget ér a világ.

Örök kérdés, hogy a kickstarteres társasjátékok eladásában mekkora a szerepük a mindenféle extráknak (és persze ehhez kapcsolódóan, hogy ezek az extrák mennyire kellenek egyáltalán a játékokhoz). Persze egyértelmű, hogy egy nagy adag mini igencsak csábító, de ha a játékok fele ennyivel érkeznének, mennyire látszana meg az eladásokon? Heti Kickstarter-ajánlónkban mindkettőre van példa.

Sniper Elite videojáték-adaptáció, és persze a sok minis kategória, legalábbis deluxe-kiadásban. A játékban a célunk, hogy második világháborúban a szövetségeseket segítsük, de az összevissza lövölödözés helyett inkább csöndes gyilkolással, okosan kivárva, hogy golyót kínálhassuk meg az ellenség fejét. A társasba ezt aszimmetrikus, ún. hidden-movement mechanikával tették bele. Az orvlövész láthatatlanul mozog, de legalább lassan. De ha kissé gyorsabban haladna, zajt csap, amivel felfedi magát.

Ha sikerül is terraformálnunk a Marsot, világegyetem léptékeit nézve az is csak kevés ideig lehet menedékünk. A Napunk és a Naprendszerünk se örök életű, és bárhova is ugrunk a hipertérben / féreglyukon át, egyszer minden, az egész univerzumunk is odalesz. A Nova Lux ezekben az időkben játszódik, amikor az utolsó élőlények, akik egyáltalán nem az emberek, menedéket keresnek az utolsó még fényló csillagoknál. Ehhez a hátborzongatóan különleges témához unikális kidolgozás dukál, ami nem a rengeteg minitől lesz az, hanem éppen ellenkezőleg: a Nova Lux elfér majd egy tenyérben, végletekig optimalizált helykihasználással.

Stefan Feld City Collection nemcsak egyet játék kampánya, hanem egy grandiózus széria kezdete, melyben a népszerű tervező, karikaturista, Mező István gamográfiájából szerezhetnek meg újabb és újabb játékokat a rajongók. Több mint két év alatt legalább nyolc Feld-játék újrakiadását tervezik új címmel, látványvilággal, átdolgozott szabályokkal. Először a Hamburg és az Amsterdam kerül sorra, melyek a Bruges és a Macao újragondolásai. Mindegyik játék minimum kilenc nyelven jelennek meg, köztük persze magyarul is.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 35. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

A játék ellentéte nem a munka, hanem a depresszió

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva