Call of Duty

Az egyik legnagyobb cheat program készítője bocsánatot kért és lekapcsolt mindent!


Az Activision végre meglépte azt, amit már rég meg kellett volna, és úgy tűnik egyelőre sikerrel is jár!

A Call of Duty fejlesztőinek az ingyenes Warzone megjelenése után hatványozottan megnőtt a gondjuk a csalókkal, és hiába a reménykeltő és alapvetően jó intézkedések, a számuk nem csökkent számottevően. A napokban az Activision egy új módot eszelt ki ellenük, és pert indított az egyik legnagyobb és legnépszerűbb csalóprogram, a CXCheats készítői ellen.

A döntésük hatásosságát látva valószínű és remélhető, hogy további hasonló oldalak perbe fogása követheti majd, ugyanis oda jutott a dolog, hogy a programok készítője és a szóban forgó oldal szerkesztője teljes visszavonulót fújt, és egy az egyben lelőtte a weboldalt, sőt, a játékosoktól is bocsánatot kért.

Activision suing popular hacking installation website from CODWarzone

Az üzenetben – amit az oldal Discordján osztott meg a tulajdonos/készítő – leírja, hogy pénzért kínált termékeik valóban sértik az Activision és a Call of Duty felhasználási feltételeit, perük teljesen jogos. Az oldalon található harmadik féltől származó programokat – úgy pedig a CxCheats.net oldalát – törölte, és máshol sem lesz megtalálható. Továbbá figyelmeztetett arra is, amivel valószínűleg az összes csaló tisztában van, miszerint a csalások és egyéb külső, a játékban bármiféle előnyhöz juttató program használata szigorúan tilos, és az Activision profil felfüggesztését, úgy pedig a játékból való kitiltást eredményezi.

Végezetül pedig bocsánatot kért az összes olyan játékostól, akiknek bármiféle kárt okoztak a csalásaikkal.

Ha ez neked is úgy tűnik, mint egy hivatalosan kikényszerített nyilvános levél, akkor igazat adok neked, ezért is félő, hogy az oldal csalásai idővel máshová költözhetnek majd. Mindenesetre a CxCheats Discordja is offline, így legalább egy kommunikációs csatornájuk biztosan eltűnt. Mindez természetesen nem jelenti egyenesen azt, hogy a csalók egyik napról a másikra majd jól eltűnnek a játékból, ugyanis egyelőre arról nem tudni, hogy az innen megvásárolt csalások továbbra is működnek-e még (ezeknek a működéséről sokat nem tudok), de ha nem is, az életvitelszerű csalók maximum átvándorolnak a következő ilyen oldalra, és így tovább és így tovább – főleg úgy, hogy az oldalon nem csak a Call of Duty-hoz árultak csalásokat.

Ha hirtelen nem is állja útját az Activision a csalóknak, még így is egy remek precedenst teremthet ezzel a lépéssel, amitől a csalások forrásai kezdhetnek remegni – jobb esetben egy óriási pénzbüntetéstől tartva. Számunkra viszont a legrosszabb esetben áttérnek majd az internet sötétebbik felére, amivel bizony komolyan megnehezíthetik az Activision ügyvédeinek munkáját…

Mindettől függetlenül azért egészen komikus látvány, mikor a “megkárosított” csalók kezdenek el egyszerre a refund mellett viaskodni:

12

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva