Counter Strike

Az ESL bannolta HUNDEN-t, deadet és zoneR-t egy coach bug használata miatt


Este érkezett a sokkoló bejelentés.

Az egész nemzetközi scene megremegett tegnap este, amikor az ESL egy váratlan posztban bejelentette, hogy a fenti triót kitiltják a versenyeikről. HUNDEN a Heroic, dead a MIBR, zoneR pedig a Hard Legion edzője. A legkeményebb büntetést az orosz zoneR kapta, 2 évet, mert hat különböző pályán használta az exploitot az ESL One: Road to Rio során. HUNDEN 1 évet kapott, mert tíz körön át használta a bugot a DreamHack Masters Spring során. Dead 6 hónapos eltiltásban részesült, mert 1 körben használta az exploitot szintén az ESL One: Road to Rio során. Sokan az ő eltiltását soknak vélik, aránytalanul nagy a többiekéhez képest, ez tény.

Ám nem csak a coach-ok részesültek megrovásban az ESL-től. A három csapatot diszkvalifikálják az említett versenyekről, ahol a csalást elkövették. Emellett elveszik az ESL Pro Tour pontjaikat és a pénzdíjakat. Ez azt jelenti, hogy a MIBR biztosan nem játszhat a Majorön, már amennyiben lesz Major.

A Heroic már bejelentette, hogy elkezdik vizsgálni az ügyet, a MIBR felfüggesztette deadet, de ők is vizsgálják a helyzetet. A coach-bug létezése akkor vált felkapottá, amikor a Wisla Krakow edzője posztolt róla Twitterre. Az exploit lényege, hogy a pályán random spotokba ugrik a kamera, amivel látszik az ellenfél pozíciója és felszerelése. Ezek igen értékes információk egy csapat számára. Eméletileg nem nehéz véletlenül is “létrehozni” a hibát, így dead takarózhatna azzal, hogy az az egy kör így született meg. Így néz ki működés közben:

A bug működés közben | @LoordBb

Könnyen lehet, hogy ez csak a jéghegy csúcsa volt. Michal Slowinski, aki közel 1500 demót nézett át tier1-es versenyekről, még legalább ezer másikat át szeretne nézni. Ezek után nem lenne meglepő, ha még néhány coach lebukna az exploit használatával.

Borítókép: HLTV

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva