Gaming

Hamarosan bannal jutalmazzák a rage quittelőket a Dragon Ball: FighterZ-ben!


Igazából az összes kompetitív játékban büntethetnék így a rage quittereket!

Akik kicsit is járatosak az kompetitív online játékokban azok tudhatják, hogy a csalók mellett a rage quittelők is határozottan a játékok legidegesítőbb és legtoxikusabb velejárói, amivel sokan egyszerűen nem kezdenek semmit. A hirtelen felindulásból elkövetett kilépést persze több fejlesztő is megpróbálta már szűrni, esetleg büntetni, viszont arról az oldalról igen nehéz megmondani, hogy egy-egy meccs pontosan miért is szakadt meg. De még a legegyértelműbb helyzetekben is nehéz velük mit kezdeni, ugyanis a legtöbb felhasználási feltétel nem tiltja ezt a fajta cselekedetet, pedig egy szabályzat módosítással a játékon belül könnyedén oda lehetne sózni nekik.

Ezeknek a toxikus játékosoknak a viselkedését elégelte meg a Namco Bandai és az Arc System Works is, akik úgy döntöttek, hogy a Dragon Ball FighterZ-ben kezdik meg a harcot ellenük, és ha úgy találtatik, akár permabannal is jutalmazhatják a visszaeső rage quittereket.

Ez a gyakorlatban úgy fog működni, hogyha valaki lebukik egy idő előtti kilépéssel, az egy hétig nem játszhat online meccseket. Ha ezek után kiderül, hogy notórius mód továbbra is űzi valaki ezt az utált dolgot, akkor akár örökre eltilthatják az online meccsektől. A probléma persze nem csak a Dragon Ball-t érinti, és jelenleg úgy tűnik, hogy nincs hatásos ellenszere a kilépőknek. Sok már játékban is felvették már a harcot ellenük, a Fifában például azzal próbálkoztak, hogy a matchmaking azokat, akik lefújás előtt lépnek ki a meccsből más kilépegetőkkel hozza össze, de ez inkább működik kevésbé, mint inkább.

A DB: FighterZ-ben a rendszer mától már éles, erről belépés után mindenkit egy külön üzenetben értesítettek is. Ezt a játékosközösség is rendkívül jól fogadta, bár ezen aligha lepődhetünk meg.

YES!, RageQuiters, feel TRUE FEAR NOW!. from dragonballfighterz

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva