Counter Strike

Steel otthagyja a Chaos CS:GO felállását és Valorant tartalomgyártóként folytatja


Beirányította a csapatot a top20-ba, de most távozik.

Joshua “steel” Nissan úgy döntött, hogy otthagyja a Chaos CS:GO felállását, de marad a szervezetnél és Valorant-ra specializálódó tartalomgyártóként folytatja.

Csapatával nemrégiben törtek be a top20-ba, miután egészen az elődöntőig meneteltek az ESL One: Köln észak-amerikai divíziójában, de a 30 éves steel úgy érezte, hogy éppen itt az ideje annak, hogy átgondolja kompetitív lehetőségeit és úgy általában a jövőjét.

A HLTV információi szerint a csapatban a 22 éves mexikó MarKE fogja váltani, míg a csapatkapitányi és irányítói feladatokat a jelenlegi fix négyes legidősebb tagja, a 21 éves amerikai vanity fogja átvenni.

A kanadai játékos 2014-ben nagy szerepet vállalt az iBUYPOWER meccsfixálós történetében, melynek következtében a Valve örökre eltiltotta minden rendezvényétől. Aztán 2017 közepén visszatért a versenyszerű CS:GO-hoz, miután az ESL és a DreamHack is feloldotta a saját rendezvényeire szóló eltiltásokat – persze nemcsak steel, hanem a többi érdekelt esetében is.

Tehát Major-ről és egyéb Valve illetőségű eseményről továbbra sem álmodhattak (ez várhatóan így is marad), de legalább egy-két versenyszervező megadta nekik a második esélyt. Steel ekkor újra megalapította a Torqued-et, majd a későbbiekben irányította a Ghost és a Chaos csapatát is.

Steel az ESL Pro League S8 során (Fotó: HLTV)

Az iBUYPOWER bannolt játékosai (AZK, DaZeD, swag, steel) közül ő lett az egyetlen, aki sikeresen újraélesztette CS:GO karrierjét, hiszen a Ghost-tal és a Chaos-szal is top20-ig jutott, ráadásul 2017 óta 1.09-es összesített ratinget hozott össze, ami egy irányító esetében kifejezetten szép. A botránya sosem fog feledésbe merülni, de azt, amit mindezek után az elmúlt három év alatt összehozott, azt senki nem veheti el tőle.

Érdekesség, hogy az eltiltott játékosok közül előbb-utóbb mindenki a Valorant-nál lyukadt ki. AZK és brax (korábban swag) együtt játszanak az egyik legerősebb észak-amerikai csapatban, a T1-ben. DaZeD is próbálkozott a Riot játékának esport részével, de ő végül megragadt a streamelésnél, illetve videók készítésénél. Valószínűleg steel is ezt a vonalat fogja majd erősíteni, amihez sok sikert kívánunk!

A Chaos CS:GO felállása a következőre módosul:

United States Anthony “⁠vanity⁠ Malaspina
United States Erick “⁠Xeppaa⁠ Bach
Canada Jonathan “⁠Jonji⁠ Carey
United States Nathan “⁠leaf⁠ Orf
Mexico Edgar “⁠MarKE⁠ Maldonado (még nem hivatalos)
United States Matthew “⁠mCe⁠ Elmore (edző)

Borítókép: HLTV

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva