Gaming

Sokat ne várjunk a Microsoft 50 perces előadásától a Tokyo Game Show-n!


A Microsoft semmilyen új bejelentéssel nem készül!

A Microsoft nem oly rég bejelentette, hogy egy 50 perces előadás keretében részt vesz a szeptember 23 és 27. között megrendezésre kerülő Tokyo Game Show-n, ahol a fókusz az Xbox branden lesz. Sokan ezt úgy értelmezték, ahogyan kell, és rögtön újabb bejelentésekre, például az új konzol árának leleplezésére számítottak, a redmondiak viszont szinte azonnal korrigáltak a már megszokott kommunikációs csorbán, és hozzátették,

hogy a TGS-en ne várjunk semmilyen új bejelentést, vagy információt az új generációt illetőleg – sem játékok – sem technológiai részről.

Akkor mégis mi értelme részt venni egy újabb expón, ha semmi új nem lesz a bemutató soron? – tehetnénk fel a kérdést. A válasz erre az, hogy a Tokyo Game Show alapvetően az ázsiai piacot és játékosokat célozza, a Microsoft pedig az Xbox mint brand pedig abban a térségben harmatgyenge. Olyannyira, hogy az Xbox One megjelenése után a Microsoft majdhogynem az összes kiküldött konzolját vissza kellett hívnia, mivel az senkinek sem kellett. Ez meglátszik manapság is, hiszen a térségben alig van Xbox értékesítés, míg a Sony a PlayStation-nel minden generációt brutálisan letarolt. A Microsoft viszont szeretne ezen változtatni.

A szándékát mi sem jelzi jobban, mint az ázsiai játékosok között hihetetlen népszerűségnek örvendő Crossfire-t Xbox exkluzívvá tették, sőt, a Remedy-t kérték fel arra, hogy készítsen hozzá egy kampány módot. 

A Tokyo Game Show Xbox előadása a tervek szerint japán nyelven lesz nézhető, illetve kifejezetten a Microsoft Flight Simulator, a Minecraft, és az ázsiai játékosokra fókuszáló Xboxos funkciók, játékok és fejlesztők lesznek terítéken. Tehát nagy bejelentésre senki se számítson, az Xbox Series X árát sem itt fogják leleplezni, és az előrendelést sem itt fogják majd elkezdeni. Minderre remélhetőleg szeptemberben egy Xbox Inside adás keretében kerülhet sor, ahol Phil Spencer ígérete szerint még több új belsős fejlesztésű játékot mutathatnak be.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva