Gaming

Interjú a Stay & Play Gamer Cup szervezőjével: ezért lehet jobb az őszi kupa a tavaszinál


Murzsa Norbert válaszolt néhány kérdésünkre.

Olvashattátok már nálunk, hogy a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség ősszel is elindítja a Stay & Play Gamer Cupot – a bejelentő cikket lentebb olvashatjátok:

Stay & Play Gamer Cup II: visszatér az NGES versenysorozata, öt játékban mérettethetitek meg magatokat!

Ennek kapcsán már írtunk egy visszaemlékezőt a tavasziról, most pedig egy kis nosztalgiával egybekötött előretekintés következik: az egyik szervezővel, Murzsa Norberttel készített interjút olvashatjátok.

-Emlékezetes kupát bonyolított le az NGES tavasszal, neked mi volt a legkedvesebb emléked ennek kapcsán?

-Ez teljesen egyértelmű: a Mátrix Közhasznú Alapítványnak történő gyűjtés. Nagyszerű érzés volt látni, hogy a versenyzők, a nézők és az influencerek is hozzájárultak ehhez – ráadásul nem kevés pénzzel, 410 000 forinttal tudtuk támogatni a rászoruló gyermekeket. Ezúton is köszönjük mindenkinek a hozzájárulást!

-Mi jelentette a legnagyobb kihívást?

-A karantén és az idő: viszonylag gyorsan, otthoni környezetből kellett mikromenedzselni mindent, ami nyilvánvalóan nehezebb és több erőfeszítéssel jár, mintha erre személyesen lett volna lehetősége a csapatnak.

-Mivel lehet több az őszi kupa a tavaszinál, mi az ahol szeretnétek javulni?

-Szükségünk van egy nagyobb admin gárdára – ez főleg CS:GO-ban volt mutatkozott meg leginkább -, ezt azonban már sikerült is előkészíteni. Emellett pedig szeretnénk több időt adni a felkészülésre a csapatoknak: ezúttal a bejelentéstől számítva két hét múlva jön csak az első versenyhétvége.

-Vannak további tervek a Stay & Play kapcsán?

-A FIFA ugyan kikerült most a versenyek közül – úgy gondoltuk, hogy a 20-as verzió már keveseket mozgatna meg – de a 21 megjelenésével tervezzük ezt pótolni. Ezen felül a szövetség tervezi egy bajnokság elindítását is, de erről majd év végén tudunk információt közölni. Magyarországon egy hiánypótló sorozatot fedünk le a kupával – egy a casual játékosok számára nyújtott kompetitív eseménnyel, amely a játékok nagy részét lefedi -, mely számok terén is megmutatkozott (közel 3000-en neveztek), ez pedig a piaci szereplőknek is felkeltette az érdeklődését, így több támogatóval is indul a második felvonás, ez pedig bíztató jövőt ígér a Stay & Play számára.

-Egy személyesebb a végére: ha nem szervező lennél és elindulhatnál, melyik játékban szerepelnél legszívesebben?

-Sokan szeretik a szervezők közül a League of Legends-et, én is köztük vagyok, jól esne egy kis kikapcsolódás a csapattal.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva