BoardGame

A Metabro podcastere nyerte a Mensa Hungariqa társasjátékdíjának magyar fejlesztésű kategóriáját


Megszületett a magyar zsenik (ahogy ők mondják, “kiemelkedő intelligenciájú emberek) klubja, Mensa Hungariqa idei Társasjátékversenyének / Társasjátékdíjának (valamiért mindkettőt futtatják) idei eredménye. A jelölésről augusztus közepén mi is beszámoltunk, és az idei volt az első év, mikor kifejezetten magyar fejlesztésű játékoknak külön kategóriát írtak ki. Íme, a jelöltekről szóló részletes cikkünk:

https://leetesport.hu/hu/2020/08/12/ezek-a-legjobb-tarsasok-most-a-magyar-zsenik-szerint/

A családi kategóriát a Reflexshop-kiadású Harry Potter: Roxforti csata vitte el, az öt jelölt közül. A logikai kategória három jelöltje közül az itthon a Gémklub által kiadott Csillagvadászok lett az első. A haladót a piatnikos Runa Stones vitte el a háromból. Az új kategóriát, a magyar fejlesztésű játékokét pedig Győri Zoltán podcasterünk Spicyja (Gémklub)

Minden következetlensége (lásd például a két, egyszerre futtatott nevet) és furcsasága ellenére (idén például nem ugyanannyi jelölt volt a különböző kategóriákban, és a jelöltek besorolása sem volt  teljesen indokolható) a Mensa Társasjátékdíj talán a legrangosabb számít a hazai társasjátékdíjak között.

Mert egyébként ez egy díj, semmiképp sem verseny, ugyanis nem a versenyzők, esetünkben a jelöltek, illetve mindenki más által ismert, objektív (vagy objektívnak szánt) kritériumok alapján, a versenyzők erőfeszítései és teljesítménye nyomán alakul ki az eredmény, hanem a győztesekről a zsűri dönt.

 

 

https://leetesport.hu/hu/2020/08/27/tarsajatekpodcast-a-jatek-nem-jatek-eureka-games-gamifikacio-szervezetfejlesztes/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva