Counter Strike

A mouz jelenlegi és a NiP egykori edzője is bűnösnek vallotta magát a coach bug ügyben!


Az ESIC pedig tovább vizsgálódik, rámennek a korábbi évekre is.

Az elmúlt napokban egyre többet olvashatjuk az ESIC, azaz az e-sport integritásáért felelős koalíció különféle bejelentéseit, ami nem is meglepő, hiszen van dolguk bőven.

A botrány augusztus utolsó napján kezdődött, amikor komoly vizsgálatokat követően az ESL bannolta a HUNDEN-dead-zoneR triót egy coach bug használata miatt. Aztán az orosz edzőről időközben kiderült, hogy még a Budapest Five ellen is használta az exploitot.

A világranglista #2 Heroic edzője, HUNDEN bukta a legnagyobbat, ez nem is kérdés.

Az ESIC tegnapelőtt bejelentette, hogy párhuzamosan több üggyel is foglalkoznak, így például vizsgálják az ESEA MDL-t érintő bundabotrányos vádakat is, amelyben pár héten belül már kész tényekkel állhatnak elő.

Aztán sok edző számára jöhetett a hidegzuhany, ugyanis az ESIC közleményben jelezte, hogy a coach bug-os vonalat nem hagyják annyiban, sőt, évekre visszamenőleg is elemezni fognak demókat.

Azonnal érkezett is két “coming out”, előbb a NiP egykori edzője, pita részéről, majd pedig a mousesports jelenlegi trénerétől, Rejin-től. A svéd már nyolc hónapja nem dolgozik csapatnál, viszont a dán merészet húzott, hiszen a mouz így azonnal meg is köszönte a munkáját. Persze jobb előbb, mint később, így inkább elébe ment a következményeknek.

Pita üzenete a CS:GO hivatalos Twitter oldalának.

Érdekesség, hogy pita egy 2018-as ESL Pro League meccsre, míg Rejin a 2017-18 közötti Tricked-es időszakára hivatkozik, azaz a probléma nagyon régóta jelen van már. A svéd elmondta, hogy ő már akkor jelezte a problémát a Valve-nak, a fejlesztő azonban mit sem törődött az egésszel.

Úgy gondolom mindannyian kíváncsian várjuk, hogy kik lépnek még elő egy-egy vallomással, illetve, hogy mit lép erre az egészre a Valve, hiszen az edzők hibáztak, amiért meg is bűnhödnek, de mi van a fejlesztő felelősségével?

Ezt már olvastad?

HenryG váratlan bejelentést tett: visszavonul a kommentátori munkától!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva