Counter Strike

A Cloud9 vezetői döntöttek: eladják a CS:GO csapatot!


A szervezet a teljes újjáépítés mellett tette le a voksát.

A Cloud9 vezetősége úgy határozott, hogy a CS:GO divízió komoly átalakításokat igényel, így a jelenlegi felállás eladása mellett döntöttek.

A JT-vezette csapat az ESL Pro League S12 során továbbra is az amerikai szervezet színeiben játszik, amíg az nem talál a játékosoknak egy új organizációt.

Ezzel a Cloud9 két és fél éven belül már negyedjére kezd bele a CS:GO részleg újjáépítésébe. A 2018-as ELEAGUE Major-ön győztes csapat egyesével hullott szét, de ezt követően sem lett jobb, mert a játékosok folyamatosan cserélődtek, nem tudtak összehozni egy stabil ötösfogatot.

Amikor a vezetőség rájött, hogy nem ez lesz a jó irány, daps kezébe vetették bizalmukat, hogy rakjon össze egy csapatot. Ez meg is történt, ám a felállás nagyobbik részét pár hónappal később megvásárolta a Gen.G, így a Cloud9 ismét hoppon maradt.

A jelenlegi csapatot az idei év elején vásárolták meg a dél-afrikai ATK szervezettől, miután a játékosok egy lenyűgöző menetelést hoztak össze az ESL Pro League S10 során. A srácok legyőzték a North és a G2 csapatát is, és csak a torna későbbi győztesétől, a mousesports-tól kaptak ki.

A Cloud9 égisze alatt is összehoztak egy-két szép eredményt, de összességében nem feleltek meg a szervezet elvárásainak. Az idei évet azzal indították, hogy a DreamHack Leipzig és az IEM Katowice során is kiestek a csoportkörben, viszont a Flashpoint során a negyedik helyig jutottak.

Ezt követően még beficcent – az EG és a Liquid mögött – egy harmadik hely az ESL One: Road to Rio esetében, de a játékuk színvonala stagnált és nem tudtak a következő szintre lépni, hogy végre ők is versenybe szállhassanak a regionális címekért.

Az új otthonra várakozó csapat felállása a következő:

South Africa Johnny “⁠JT⁠ Theodosiou
South Africa Aran “⁠Sonic⁠ Groesbeek
United States Ricky “⁠floppy⁠ Kemery
United States Josh “⁠oSee⁠ Ohm
United States Ian “⁠motm⁠ Hardy
South Africa Tiaan “⁠T.c⁠ Coertzen (edző)

Ezt már olvastad?

A mouz jelenlegi és a NiP egykori edzője is bűnösnek vallotta magát a coach bug ügyben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva