Call of Duty

Egyre több Warzone profilt lopnak el, de az Activision nem segít a visszaszerzésben!


Az Activision Support csapatának van még hova fejlődnie kommunikációból!

Ha sokunknak nincs is személyes története, azért bizonyára mindenki hallott már olyan esetről, hogy valakinek feltörték a profilját, ellopták az adatait, és csak pénz ellenében szolgáltatták vissza jogos tulajdonosának. Ha e mellé még beemeljük a multiplayer játékos profilokon összegyűjtött skineket, feloldott fegyvereket kiegészítőstől-camostól-mindenestől, plusz-mínusz egyéb kozmetikumokat és tárolt statisztikákat, akkor már egészen szép summát kóstálhat egy profil. Meg is van a piaca, a Battle Pass és mikrotranzakció világában meg aztán pláne, így egy fullos Fortnite-Apex-Call of Duty account komoly összegekért cserélhet gazdát.

Nem csoda hát, hogy az acc-tolvajok jelenleg fénykorukat élik, akiknek ha sikerül feltörni egy profilt, vagy továbbadják, vagy jobb esetben a tulajdonost zsarolják pénz ellenében.

Ezzel jobbára igen nehéz mit kezdeni, főleg, ha az eltulajdonításnak nincs semmilyen nyoma, maximum pár módosított adat, ezért a fejlesztőknek is sokszor problémát okoz egy-egy hasonló helyzet megítélése, elbírálása. Nagyjából erről lehet szó az Activision esetében is, ugyanis az utóbbi időben egyre többen számolnak be arról, hogy a Warzone-os profiljuk illetéktelen kezekbe került, és kizárólag pénzért hajlandóak azt visszaadni.

A kiadót viszont láthatólag mindez cseppet sem érdekli, ugyanis egyetlen bejelentésre sem válaszoltak eddig, ami valljuk be, nem túl megnyugtató.

Az Activision esetében különösképp, ugyanis nem egyszer fordult elő olyan, hogy tévesen bannoltak olyanokat, akik soha nem használtak semmiféle csalást, és hiába jelezték a problémát az érintettek, semmiféle segítséget nem kaptak. A kiadó – csak kozmetikumokból és battle pass-ból – befolyt bevételét ismerve pedig még kínosabb a dolog, ugyanis a legutóbbi közölt számok alapján 596 millió dolláros nyereséget könyvelhettek el csak ezekből, aminek legnagyobb része a Warzone ingyenes kliensén keresztül érkezett be.

A hackerek kifejezetten kedvelik az ingyenes profillal rendelkező, de komoly mennyiségű kozmetikumot tartalmazó profilokat, melyeknek darabja különböző oldalakon akár 300$-ért is elkelhet. Ezeket átlagosan előbb zsarolásra használják, ilyen formában az előbbi összegnél többet is bezsebelhetnek, viszont ha ez nem válik be, akkor még mindig elpasszolhatják a “viszonteladóknak”, akik ugyan ennél jóval nyomottabb árért cserébe, de bizonyosan hajlandóak megvenni tőlük.

Egy érintett például azt mesélte el, hogy miután feltörték a profilját és nem tudott már belépni, kapott egy zsaroló üzenetet, miszerint hajlandóak visszaadni neki a Warzone profilját, ha átutal nekik 400$-nak megfelelő Bitcoint. Ezek után rögtön jelezni próbálta az esetet az Activision Support-nak, itt viszont egy nem várt akadályba ütközött: csak akkor jelenthet be bármiféle problémát, ha azt az Activision profilba bejelentkezve teszi, igaz, azt úgy igen nehéz, ha pont annak ellopását jeleznéd.

A problémát nem csak ez jelenti; egy illetéktelen bejutás sokszor nem támadás révén történik, legalábbis nem közvetlenül. Azok ugyanis, akik lopott profilokkal üzérkednek csak ritkán végzik maguk a piszkos munkát, az accountok jelszavait különböző darkweb oldalakról vásárolják össze – akár nagyobb tételben -, sokszor potom pénzért. A jelszavak megszerzése, feltörése, kiszivárgása egyelőre óriási kérdőjelet jelent, a Support csapatnak ezért is nehéz utánajárnia ezeknek, vagy egyenesen lehetetlen bizonyítania a bűncselekményt.

Ezért is fontos, hogy alkalomadtán változtasd meg a jelszavad, ami lehetőleg ne az 123456 különböző permutációja legyen, és élj a többlépcsős azonosítással is!

Ez persze még nem ad magyarázatot a botrányos kommunikációra, számos érintett játékos ugyanis sok pénzt költött el a játékban, legyen szó a Modern Warfare-ról, vagy az ingyenes Warzone-ról. Az mindenesetre elég aggasztó, hogy a fenti károsult ellopott profilját valószínűleg már el is adhatták, miközben Activision Support még mindig várólistán tartja őt. 

Az EA nem egyszerűen lehúzza a játékosokat, de még pénzzé is teszi őket!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva