Counter Strike

Hivatalos: az idei évben nem lesz CS:GO Major!


Eddig is várható volt, de most már biztos.

Mivel a koronavírus, és az ebből következő globális egészségügyi válság továbbra is jelen van, az ESL úgy döntött, hogy 2020-ban már biztosan nem rendezik meg az ESL One: Rio-t. Ezzel 2013 óta az idei lesz az első év, amikor CS:GO Major nélkül maradunk.

A Valve és az ESL hozzátette, hogy mindenképpen lesz majd Major a brazíliai Rio de Janeiro-ban, de nem a jelenlegi körülmények között. Amint lecsendesedik a járvány, bejelentik az új időpontot, de az már biztos, hogy ez 2021-nél előbb nem fog végbemenni.

A versenyt eredetileg május 11-24 között rendezték volna meg, majd – a kialakult helyzet miatt – eltolták novemberre. Mivel az év elején így nem volt Major, a mostaninak 2 millió dollárra pumpálták fel az összdíjazását, de az új időpontnak is tolódnia kell.

A Valve bejelentette, hogy jelenleg nem terveznek sem Major, sem RMR eseményeket, egészen addig, amíg azokat nem lehet majd LAN körülmények között megrendezni. Továbbá az RMR rangsorolás felfüggesztésre került, azaz egy ideig nem lesznek olyan versenyek, ahol pontokat lehet gyűjteni.

A megvásárolt jegyek ugyanúgy érvényesek lesznek majd az új dátum esetében, de aki szeretné, az vissza tudja váltani őket az Eventbrite profilján keresztül. A versenynaptárban a Major helyét az IEM Beijing váltja fel, amely egy négy régiót érintő, 250 ezer dollár összdíjazású esemény lesz.

A CS:GO 2012-ben jelent meg, Major-öket 2013 óta rendeznek. Az első három esztendőben (2013-2015) évente három, míg 2016 óta évente két Major látott napvilágot, ám az idei évben sajnos egy sem lesz.

Borítókép: HLTV

Ezt már olvastad?

Magyar közvetítéssel érkezik az 50 ezer eurós BLAST Valorant Twitch Invitational!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva