BoardGame

Kertész leszek, fát nevelek, kelő nappal én is kelek, nem törődök semmi mással, csak a beojtott virággal


Egy cuki kertészkedős, egy vicces városépítős a heti Ks-ben, illetve a magyar Clevergreen tavaly bebukott dungeon-játékának átdolgozott változata.

A magyar Clevergreen korábbi próbálkozása Altars címmel nem érte el a célt, de most, alig több mint egy évvel a kudarc után újra próbálkoznak, persze átdolgozott változattal, és új, hatásos címmel: Shards of the Jaguar. De a lényeg itt is, mint tavaly, egy elátkozott templom felkutatása. A fordulók elején a játékosok titokban választanak csapdatípust, és hogy ez melyik mezőn aktiválódjon. Majd mindenki rohangál kicsit, felkapja a földről, amit talált, rituálékat végez, gyógyít magán, mindezek után pedig jöhet a csúcs, a csapdák aktiválása.

Zombitámadáskor vagy éppen pandémia idején a legjobb, amit tehetünk, hogy konyhakertet gondozunk. Nos, a Plantopiában épp ezt kell csinálnunk. A játékmenetről tervezői így beszélnek: „olyan, mint a Race for the Galaxy, csak cukibb”. És hát mi tagadás, ebben a tablóépítő játékban olvadózva nézhetjük, ahogy a kertünkbe telepített a növényeink szó szerint virágzásnak indulnak.

A Sinister Fish Games legtöbbször kisebb játékokat rakott össze, legutóbbi művük, a falumenedzselős Villagers után most viszont valamivel nagyobb település felé veszik az irányt. Új játékukban, a Streetsben egy kisváros felvirágoztatása és benépesítése a feladat, négy embertípussal: szülők, vásárlók, turisták – és hipszterek! A játék például komolyabban honorál, ha nekik borbélyüzletet építünk.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 37. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

A játék ellentéte nem a munka, hanem a depresszió

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva