Tech

Szintet lép a VR élmény – kiszivárgott az Oculus Quest 2 reklámja!


Egészen remeknek ígérkezik a legújabb Oculus VR headset!

Akik aktívan követik a VR alakulását, fejlődését tudhatják, hogy hamarosan érkezik a minden vezetékkel szakító, de kompromisszummentes Oculus Quest második verziója, a találó névre keresztelt Oculus Quest 2. Hivatalosan nem mutatták még be az új headsetet, most viszont kiszivárogtak annak teljesen hivatalos reklámjai, amikben az áron és a megjelenési dátumon kívül a legtöbb lényegi információt megismerhetjük.

A kábelt és a PC-t teljesen nélkülöző Quest 2 minden téren erősebb lesz elődjénél, sőt, a Facebook szerint ez lesz a világ eddigi legerősebb teljesen önállóan működő VR headsete. Lencséi egyenként 2K közeli megjelenítésre lesznek képesek – ez egyben majdnem 4K-t jelent -, ami 50%-os fejlődést jelent az első verzióhoz képest.

Mindezért egy kifejezetten AR-re és VR-ra tervezett Qualcomm’s Snapdragon XR2, illetve 6GB RAM felel majd, de a duplájára növekedett, immáron 256GB-os háttértárnak köszönhetően attól sem kell félni, hogy elfogy majd a szabad hely. A 3D-s hangszórók mondhatni alapvetésnek számítanak, ahogyan a továbbfejlesztett ergonomikus kontrollerek és az azok nélküli szabad kézzel való irányítás is. 

A Quest 2 természetesen kompatibilis lesz az összes Questre megjelent játékkal, sőt, ha egy USB-C kábellel összekötjük a PC-nkel, a csak azon elérhető PC-s VR játékokkal is játszhatunk. Megjelenési dátumot és árat a hivatalos bejelentés hiányában nem kapott még, de nem valószínű, hogy sokat kellene rá várni, ugyanis már egy hónappal ezelőtt tűzték ki szeptember 16-ra a kifejezetten Oculusra fókuszáló Facebook Connect eseményt.

40 milliárd dollárért vásárolt mesterséges intelligenciás céget az Nvidia

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva