Counter Strike

Széthulló MIBR, jeleskedő magyarok, friss világranglista – Pre-Fire Predictions #12


Lemaradtál a hétfői Pre-Fire adásról? Sebaj, olvasd vissza!

Tudjuk, hogy nincs mindenkinek ideje arra, hogy élőben kövesse velünk végig az adásokat, ezért gondoltuk összeszedjük nektek, hogy miről is beszélt Balázs és Bence ezen a héten.

1. Mi lesz veled MIBR? Az elmúlt pár napban nagy port kavart, hogy három ember is kikerült a csapatból. Annak rendje és módja szerint a játékosok az org-ra mutogattak, míg az org a játékosokra. Merre innen tovább? Adja magát a kérdés. Véleményünk szerint ezek a lehetséges forgatókönyvek:

  • Az MIBR leszerződteti a FURIA összes játékosát, mert itt jobbak az anyagi lehetőségek.
  • Fallen, fer és TACO innentől a Yeah csapatában fognak játszani, mivel annak a szervezetnek ők a tulajdonosai.
  • A három elbocsátott játékos nem folytatja tovább együtt, és TACO a Cloud9-ban találja meg az új otthonát.

2. Világranglista: Visszatérő kérdés, hogy melyik a világ legjobb csapata? A HLTV erre a saját statisztikáival minden héten megpróbál választ adni. Ezen a héten azonban furcsa, hogy bizonyos esetekben meglepő változások történtek, míg más esetekben (ahol indokolt lenne) nem történt változás. Az e heti tabellán látottak nincsenek összhangban az eredményekkel és a csapatok teljesítményével, a HLTV most nagyon benézett valamit.

  • A Vitality végigbukdácsolta a múlt hetet, ennek ellenére maradt az élen.
  • Az EG már hetek óta magabiztosan dominálja az amerikai régiót, mégsem tudnak előrébb lépni a harmadik helyről, mert a HLTV szerint az NA scene nem annyira erős, mint az európai régió.
  • A FaZe lassan egy hónapja nem nyert hivatalos mérkőzést (az utolsó öt mérkőzésen pályát sem), ennek ellenére továbbra is ott ülnek a 14. helyen.
  • Európában a Complexity a legstabilabb csapat az elmúlt pár hetet tekintve, a HLTV viszont az Istennek sem akarja őket előrébb sorolni.

3. Magyarok az ESEA Advanced League-ben: Büszkén tudtunk róla beszélni, hogy mind a BP5, mind a KPI nagyon szépen kezdte az alapszakaszt. Próbáltuk a nézőkkel együtt megtippelni, hogy meddig juthatnak el a srácok a versenyben. Jó volt látni, hogy mindannyian egyetértettünk abban, hogy a playoff egy lehetséges opció mindkét csapat számára.

Abban már megoszlottak a vélemények, hogy mekkora az esély az MDL-re. Amit biztosan ki tudtunk jelenteni, hogy először itt kell a BO1-es meccseken helytállni, a rájátszásban pedig „újraindul” majd minden, és onnantól egy olyan teljesítményre lesz szüksége a srácoknak, amivel meg tudják lepni az ellenfeleiket (lásd például a Salamander menetelését).

4. Keddi tippek összegzése

FaZe – Spirit: Előzetesen azt mondtuk, hogy ennek a mérkőzésnek három pályásnak kellene lennie. A FaZe régóta nem hozott pályát, így az odds kedvező lehet a fogadók számára. Bence szerint erre a meccsre egy ,,safe bet” van, ami a Spirit win lehet, de az nem hoz olyan sokat a konyhára.

Vitality – fnatic: A fnatic eddig meggyőzően játszott, mindig hozott egy pályát. Itt is ez volt a reális fogadási tipp, az odds miatt bátor lett volna a fix francia győzelem, ezért is meglepő számunkra az eredmény.

Astralis – NiP: Az Astralis az elmúlt pár mérkőzés alapján megint feljövőben van. Az NiP-nek nagyon bizonyítania kell, mivel nem állnak jól az EPL-ben. Bence szerint ez inkább egy Astralis győzelem lesz, szerintem pedig megéri megpróbálni egy NiP +1,5-öt, ha kedvező az odds, de semmi esetre sem nagy téttel. 

5. Néhány tipp a szerdai napra

  • Complexity – mousesports: A Complexity nagyon erős az elmúlt hetekben, és a Mousesports jelenleg nem tud, csak támadni. A védekezés számukra ismeretlen fogalom. Ha valaki biztosra szeretne menni, akkor Complexity győzelem.
  • OG – ENCE: Az OG-nak bizonyítania kell, ha tovább akarnak menni a rájátszásba. Az ENCE pedig most erős, de nem verhetetlen. Ami reális tipp lehet itt, az az OG győzelem, vagy a három pálya. Az OG győzelemre sok helyen 2.0+ odds van, egy közepes tétet megérhet.
  • BIG – GODSENT: A BIG megint brutális formában van, a GODSENT pedig eddig nem mutatta meg azt az arcát, amitől rettegnie kellene a németeknek. Ezen a mérkőzésen a BIG az abszolút esélyes.

Az adás során szóba jött még néhány téma, mint például:

  • Az Astralis tündökölhet-e még a régi fényében?
  • Van-e reális esély Guardian visszatérésére?
  • Szerintünk ki jelenleg a legjobb CS:GO játékos? (spoiler, nem Zywoo vagy S1mple)
  • Miért nem jó PR alapon csapatot építeni?

Ha ezekre a kérdésekre (is) érdekel a válaszunk, akkor nézd vissza a teljes adást! Amennyiben te is szeretnél hozzászólni a műsorhoz, tarts velünk jövő héten hétfőn, este 20 órától! Találkozunk a chaten!

Írta: Surányi Balázs; szerkesztette: Fehér Martin

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva