Counter Strike

25 000$-os szolidaritási versenyre kapott meghívást a BP Five, ahol a fehéroroszoknak gyűjtenek


Nemes cél mellett küzdhetnek a csapatok.

A Budapest Five csapata jövő hétfőn játszik majd a #PlayForBelarus! szolidaritási versenyen. A kupa 25 000$-os összdíjazással rendelkezik, emellett pedig pénzt gyűjtenek a Belarusian House Foundation-nek, ami a demokráciáért, az emberi jogokért és egy békés, civil társadalomért küzd Fehéroroszországban.

A verseny neve egyértelműen utal a fehérorosz helyzetre, amit a szervezők pénzzel kívánnak támogatni. A tornát szeptember 21-én hétfőn a béke világnapján tartják. A 8 meghívott csapat egyenes kieséses ágrajzon esik egymásnak, ahol BO1-es meccseket játszanak, kivéve a döntőt, ami majd BO3 lesz. Íme a meghívott csapatok:

Nem egyszerű, de nem is verhetetlen ellenfelek.

Nem lesz könnyű dolga a BP Five-nak, de nem is lehetetlen a győzelem. A csapat nincs rossz formában, az ESEA Advanced ligában 3 győzelemmel és 1 vereséggel állnak 4 meccs után. Egyedül a CR4ZY tudta őket legyőzni, de ők is csak hosszabbításban 19:17-re.

A jótékonysági akcióban eddig 50 200 zł gyűlt össze, ami kicsit több mint 4 millió forintnak felel meg. Ezt a lengyel lottótársaság adta bele a gyűjtésbe, aki az esemény főszponzora. A szervezők célja 300 000 zł, azaz kb 24,3 millió forint összegyűjtése. A nemes célért az esemény oldalán lehet donatelni. A streamet ezen a csatornán tudjátok majd követni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva