Counter Strike

Kispadon GeT_RiGhT és Xizt a Dignitas-nál


A svéd duót gyenge teljesítményük után benchelték.

Kispadra ültették Get_RiGhT-ot és Xiztet a Dignitas csapatánál. A szervezet azután döntött így, hogy sorozatosan gyenge teljesítményt produkált a két játékos, egy éven át nem jutott be a csapat a top 30-ba a hltv-s világranglistán.

“Az eredményeink nem ugrották meg a szurkolók elképzeléséit. A csapattal való megbeszélés után közösen jutottunk erre a döntésre” – írta az organizáció.

A szervezet azt ígérte, segíteni fog a két játékosnak a jövőben is, hogy “megtegyék a következő lépésüket legendás karrierjükben.” Twitteren GeT_RiGhT azt írta; “izgatottan várja, hogy megoszthassa a terveit”, míg Xizt egy kis időt kért, hogy elgondolkodhasson a jövőjén. A Dignitas-nak ez volt az első cseréje azóta, hogy 2020 januárjában aláírtak a csapattal. Az első eredmények biztatóak voltak, a csapat lejutott az európai Minorre, amit aztán elkaszáltak a szervezők. Ezután kezdtek rosszra fordulni a dolgok, hallzerk kihagyott egy hónapot vízum problémák miatt, így a csapat GuardiaN-nel játszott a Flashpoint 1-ben.

150 RMR pontot szerzett az ESL One: Road to Rio-n, és nem tudtak kvalifikálni a következő pontgyűjtős versenyre. Aztán az egyre kisebb kupákról is győzelem nélkül estek ki, mint a Nine to Five 4, ahol náluk jóval rosszabbnak gondolt csapatok ellen kaptak ki. A Malta Vibes során a Budapest Five is elverte őket:

A Budapest Five legyőzte a Major-győztes svédeket, ezzel kijutott a csoportból!

A “hogyan tovább?” kérdésre talán csak az organizáció tudja a választ. Annyi biztos, hogy a csapat meghívást kapott a DreamHack Open Fall zárt kvalijára, ami szeptember 22-én kezdődik. Oda minden bizonnyal beugrókkal fognak érkezni, mivel jelenleg ez a felállás:

Sweden Patrik “⁠f0rest⁠” Lindberg
Sweden Adam “⁠friberg⁠” Friberg
Norway Håkon “⁠hallzerk⁠” Fjærli

Sweden Robin “⁠Fifflaren⁠” Johansson (coach)

Sweden Richard “⁠Xizt⁠” Landström (benched)
Sweden Christopher “⁠GeT_RiGhT⁠” Alesund (benched)

Forrás és borítókép: hltv.org

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva