Gaming

Nem lesz gond a PS5 visszafele kompatibilitásával – de csak PS4 játékok esetében!


A PlayStation 5 szinte az összes PS4 játékot képes lesz futtatni!

A Sony robbantott egy nagyot, és végre lerántotta a leplet a PlayStation 5 áráról és megjelenési dátumáról. A játékok tekintetében viszont még elég nagy a katyvasz, ugyanis mint kiderült a Spider-Man: Miles Morales és a Horizon: Forbidden West PS4-re is ellátogat, de a Final Fantasy XVI helyzete sem a legegyértelműbb, a bemutatott anyagot ugyanis PC-n vették fel, de a bemutató végén is az apróbetűs résznél ott volt, hogy számítógépekre is érkezik – ezt később cáfolták is meg nem is.

Hasonló problémák állnak fenn a PS5 visszafele kompatibilitásával is; ugyanis míg év elején arról lehetett hallani, hogy a PS3-as címek kivételével szinte minden Sony konzolra megjelent játékot képes lesz futtatni, addig későbbre már a japán oldalról sem volt teljes konszenzus ebben sem. Ez mára oda fajult, hogy a hetekben olyan pletykákat is lehetett olvasni-hallani, hogy még a PS4-es játékokkal is meg fog gyűlni a baja az új gépnek.

Ezeket a kételyeket oszlatta most el a PlayStation és a Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan egy The Washington Post-nak adott interjúban, amiben határozottan elárulta, hogy a PS5 99%-ban képes lesz futtatni az előző generációra megjelent játékokat. 

Sokak számára ez valóban megnyugtató lehet, mivel jó szerivel akadnak, akik nem szívesen mondanának le a legkedvesebb játékaikról, amiket így az új gépen is képesek lesznek futtatni. Az interjúban viszont egy másik kérdéses pontra nem tértek ki, hogy mégis mi lesz az annál régebbi játékokkal?! Erre a válasz valószínűleg továbbra is a PS Now szolgáltatás lesz, aminek kínálatában többnyire megtalálhatóak a PlayStation legnagyobb klasszikusai.

Azoknak viszont, akik eddig fizikális formában vásároltak inkább játékot, de a novemberben a digitális, lemezmeghajtó nélküli egyben olcsóbb PS5-re neveznének be, sajnos minderről le kell mondjanak, esetükben nagy valószínűséggel csak a PS Store-ból vásároltak vándorolnak velük. De még így sincs minden veszve, ugyanis a Sony egy remek csomagot készít elő – na nem pont erre az esetre DE… –, méghozzá a PS Now Collection-t, amiben több PS4 sikercím is megtalálható és könnyen meglehet, hogy a jövőben még tovább bővül majd.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva