Gaming

Ezért nem változtat az EA: az USA legjobban fogyó sportjátéka lett a Madden 21!


Minden hiába: a játékosok a balhék ellenére is rekordszámra veszik az EA játékait!

Az EA évről évre nemhogy rosszabb játékot ad ki, de már azt sem titkolja, hogy egy az egyben lehúzza a játékosokat. A legrosszabb az egészben, hogy a kiadó teljesen egyértelműen piaci monopol helyzetet alakított ki a jogi ügyeskedéseivel, aminek köszönhetően nem hagy más opciót a sportjátékok szerelmesei számára, akik ha játszani akarnak, akkor tulajdonképpen rá vannak “kényszerítve” az EA játékaira.

Ezen felül persze ott van az is, hogy a kiadó minden évben kivétel nélkül az összes sportjátékát szinte változtatások nélkül adja ki újra teljes áron úgy, hogy az egészet egyértelműen az óriási problémákat feszegető és egyértelműen szerencsejátékos mintára felépített mikrotranzakciós rendszere köré építi ki.

Nem is olyan régen az amerikai futball rajongó játékosok borítottak asztalt, ugyanis a Madden NFL 21 úgy jelent meg botrányos állapotban, hogy egyértelműen a 20-as újracímkézett változata lett. A játékosok bojkottot hirdettek, ellepték az EA összes felületét a negatív értékeléseikkel és őket becsmérlő sorokkal, nem csoda hát, hogy ez lett a széria legalacsonyabbra értékelt felvonása a maga 0.2-es User Score Metacritic-es átlagával (a 10-ből).

Ezek alapján egyértelműnek tűnhetett, hogy óriási bukás lesz a játék, ami után az EA is észbe kap majd és egy vállalhatóbb, az eddigieknél járhatóbb és játékos barátabb útra lép, de nagyobbat talán nem is tévedhetnénk!

Az EA nem egyszerűen lehúzza a játékosokat, de még pénzzé is teszi őket!

A helyzet ugyanis az, hogy hiába az óriási hiszti, a Madden 21 eladási rekordokat döntött, amivel nemcsak augusztus hónap, hanem az egész sorozat legjobban fogyó része lett az Államokban, mi több, 2020. eddigi legjobban fogyó játékait tömörítő lista 6. helyét is megcsípte. Az EA szemében pedig egyértelműen a számok beszélnek, és míg így áll a dolog, addig az elégedetlenkedők csupán mint hangos kisebbség lesznek jelen.

Kép

No ne gondoljuk, hogy a kiadó másik, ennél is nagyobb anyagi sikereket elérő sorozata, a FIFA esetében más lenne a helyzet. Bizony, hogy nem! A problémák tulajdonképpen ugyanazok, amik már sok-sok éve csak tetőznek – ezzel a játékosok teljesen tisztában vannak, elég csak megnéznünk pár évre visszamenőlegesen a felhasználói értékeléseket ahhoz, hogy lássuk a kiábrándulási tendenciát. Viszont a Madden 21-hez hasonlóan a FIFA bevételei sem csökkennek, sőt, évről évre dollármilliós-milliárdos nagyságrendekkel növekszik.

Lehet hát szidni az EA hozzáállását, taktikáját, lepontozhatjuk a játékaikat – hozzáteszem teljesen jogosan – és hirdethetünk bojkottot is, ugyanakkor rá kell ébrednünk, hogy a legnagyobb réteg számára mégis kielégítő, amit kapnak. Ezért nem fog változtatni az EA – innen pedig már csak abban reménykedhetünk, hogy végül akkorára hízik majd, hogy egyszer csak kipukkad.

Tényleg a FIFA a világ legrosszabb videojáték sorozata? – VIDEÓ –

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva